Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Hajdúszoboszló: a fürdőzés fellegvára

Hajdúszoboszló: a fürdőzés fellegvára

Az egyik legnagyobb magyar fürdőváros Budapesttől 200 km-re található, keleten. A közel 25000 lakosságú város népessége nyaranta minden bizonnyal megtöbbszöröződik, hiszen turisták milliói keresik fel évente.
Könnyűszerrel megközelíthető mind autóval, mind vonattal, sőt a közeli Debrecen repülőtere charter járatokat is fogad nyaranta, ami mindenképpen jó hír a távolabbról érkezőknek.
A hatalmas strand a város területének tetemes részét teszi ki, a megfizethető ár mellett pedig mindenki találhat magának kedvére való medencét. A legkisebbeknek épült, fokozatosan mélyülő babamedencétől , a mediterrán tengerparti medencéig, a csúszdáktól a pezsgő (szó szerint értendő) vizű gyógymedencéig minden korosztály megtalálhatja a számítását. Rengeteg étterem, játszótér, szórakozás várja a strandra látogatókat, többek között van egy csónakázó tó is. A 2000-ben Magyarországon elsőként megnyitott Aquapark 9 felnőtt csúszdával várja a bátrabb fürdőzőket, de itt sem feledkeztek el a gyerekekről sem: számukra is készültek mini csúszdák. A 2012-ben immár 85 éves jubileumát ünneplő fürdőt fedett része télen is látogatható, ide elsősorban a gyógyulni vágyókat várják. 2010-ben pedig megnyitotta kapuit az Aqua-Palace is, mely fedett élményparkként nyújt további kikapcsolódási lehetőséget.
Akik ráunnak a fürdőzésre, vagy szeretnek a strandolás mellett kirándulni is, azoknak is számtalan lehetőség áll a rendelkezésükre. Ha nem csupán a helyi művészeti értékekre vagyunk kíváncsiak (pl. Bocskai István Múzeum, Gönczy Pál mellszobor, Zászló szobor stb.), akkor érdemes „átugrani” a csupán 20 km-re lévő Debrecenbe, mely az ország második legnagyobb városaként bizonyára nem okoz majd csalódást. A természetet kedvelőnek érdemes inkább északnak indulni és felfedezni a Hortobágyi Nemzeti Park értékeit. A horgászoknak sem kell messzire menniük: akár a város határában a Keleti-főcsatorna partját, akár a mesterségesen kialakított horgásztavat választják, a nagy fogás garantált. Este a város kivilágított főutcáján végigsétálva vagy esetleg egy étterembe beülve pihenhetjük ki a fáradalmakat, hétvégénként pedig a strand melletti Szabadtéri Színpadon még a zene élvezetének is hódolhatunk a különböző koncerteket hallgatva.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás