Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hatásos fogyókúra

Hatásos fogyókúra

Mindenki, aki kisebb-nagyobb súlyproblémával küzd, ezt kutatja. Mikor tartjuk hatásosnak a fogyókúrát?

Ez nézőpont kérdése.

A leggyakrabban megfogalmazott kritériumok, hogy az első eredmények már viszonylag kevés idő elteltével érzékelhetőek legyenek, tehát a sebessége döntő fontosságú. Ne kelljen kínlódni a betartással, mivel ez ahhoz vezet, hogy a korábbi ételekhez, étkezési szokásokhoz való visszatéréssel az elvesztett kilót is gyorsan visszakúsznak. Csak akkor lehet hatásos, ha a szénhidrátokat és a zsírokat lecsökkentjük és ezzel egyidejűleg megfelelő mennyiségű vitamint, nyomelemet, fehérjét és rostot viszünk be szervezetünkbe. A legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadék, konkrétan a VÍZ elfogyasztása. Még egy fontos momentum kell a sikerhez, mégpedig az életmód megváltoztatása, és itt konkrétan a testmozgásra gondolok.

Figyelnünk kell az elfogyasztott kalóriákra, mivel csak akkor veszíthetünk testsúlyunkból, ha a kalória bevitel kevesebb, mint amire testünknek szüksége van. Azonban azok a villámdiéták, melyek kalóriamegvonással járnak, hosszú távon nem vezetnek sehová, ugyanis testünk még inkább vész üzemmódba kapcsol és kevesebb tartalékot használ fel. Amikor ezeket a csoda diétákat befejezzük tanulva az éhezésből még inkább arra törekszik testünk, hogy a vésztartalékokat feltöltse, így újabb zsírpárnáink keletkeznek. Egyébként bármilyen furcsán is hangozhat, a különböző fogyókúrák alatt elsőként a test víztartalmából veszítünk, majd a bennünk lévő fehérjéből próbálja testünk előállítani a számára megfelelő mennyiségű szénhidrátot és csak végső esetben nyúl a felhalmozott zsírhoz, mivel ezt az anyagot tudja legkevésbé hasznosítani.

Meg kell értenünk, hogy az elhízásért nem is az elfogyasztott táplálék mennyisége, hanem annak a minősége a felelős. Amennyiben testünk megfelelő ritmusban megkapja a működéséhez szükséges természetes anyagokat, nem éhezik, akkor azokat megfelelő ritmusban és teljesen hasznosítani fogja, így az elhízástól sem kell tartanunk többé.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás