Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan fogyjunk olívaolajjal?

Hogyan fogyjunk olívaolajjal?

Az olívaolajnak rengeteg féle jó hatása van egészségünkre. Csökkenti a koleszterinszintet, véd a szívbetegségek ellen, sőt annak ellenére, hogy zsír, még segíthet is a fogyásban. A Shangri-La diéta és a mediterrán diéta egyaránt az olívaolajra alapoz. Mivel serkenti a zsíranyagcserét, a zsír a hatásra könnyebben bomlik le. A lényeg, hogy az étrendünkben a bevitt zsír legnagyobb része az olívaolajból kell származzon.
Legjobb az extra szűz olívaolaj, használjuk ezt főzéshez, salátakészítéshez vaj, majonéz és más telített zsírok helyett. Vajas kenyér helyett mártsuk a kenyeret olívaolajba. Ne felejtsük, hogy az olívaolaj helyettesíti a többi zsírt, nem pedig ráadás.
A Shangri-La diéta azt mondja, hogy étkezések között egy kiskanál olívaolaj bevehető, ez telítettségérzést eredményez, és kevésbé leszünk éhesek. Ez a diéta minimális mennyiségű olívaolajat és enyhén cukros vizet alkalmaz az étvágy kontrollálása érdekében.
Kövessünk mediterrán diétát, omega-3 és omega 6-zsírsavakkal az olívaolaj mellett.
Teljes zsírfogyasztásunkat kövessük figyelemmel, ne essünk túlzásokba. Egy átlagos férfi számára az ajánlott napi zsírbevitel maximum 96 gramm, nők számára pedig 7o gramm. Még akkor is, ha minden bevitt zsírt olívaolajból nyerünk és nem fogyasztunk semmi telített zsírt, hatástalan lehet a fogyókúránk, ha az ajánlottnál több olívaolaj szerepel az étrendünkben. Ha ételeink nagy részét friss hozzávalókból készítjük, akkor ezt a mennyiséget könnyebben nyomon tudjuk követni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás