Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Homeopátiával az allergia ellen

Homeopátiával az allergia ellen

Fontos, hogy minden allergiás nátha diagnózisát szakorvosi vizsgálatnak kell megelőznie.
Ha már megállapított allergiánk van, akkor az számos módon kezeltethetjük, illetve tüneti kezelést kaphatunk rá.
Az allergia homeopátiás kezelése.
A homeopátia az ingergyógymódok körébe sorolható terápia. A természetes alapanyagokból készült, hígított gyógyszerek olyan információkat továbbítanak, melyek segítségével a szervezet saját öngyógyító mechanizmusai indulnak be. A homeopátiás gyógyításnál sajátos vizsgálat szükséges, mely a beteg pontos megfigyelésére és részletes kikérdezésére épül. A régóta meglévő, krónikus betegségeket a homeopátia alkati szerekkel gyógyítja. Az alkati szert a homeopata orvos a beteg érzelmi, fizikai és általános tüneteinek összességére állapítja meg. Ilyen krónikus betegség a szénanátha melynek a gyógyítása a tünetmentes időszakban jól megválasztott alkati szerrel történik. A szénanátha akut tünetei azonban házilag is enyhíthetők tüneti szerekkel. A homeopátiás szerek segítségével a beteget tünetmentessé válhat. E tüneti szer kiválasztásakor keressük a tüneteket kiváltó okot, a tünetek pontos helyét (orr, szem, torok, stb.) és meghatározzuk a tünet jellegét (maró könny, vizes orrváladék, stb.)
Fontos tudni azt is, hogy milyen külső hatás, körülmény javít, vagy ront a beteg állapotán. Ha a beteg ismeri az allergiát okozó anyagot, az ebből készült homeopátiás szerrel már az allergia szezon előtt, előre felkészíthetjük a szervezetet.
Vannak komplex homeopátiás gyógyszerkészítmények, ezeket orvosok állítottak össze egy adott betegségtípus kezelésére.
Általánosan használható szerek
Histaminum 15-30 CH :Hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás mechanizmusokat csökkenti. Az allergiás szezon előtt megelőzésképpen szedhető.
Pollens 15-30 CH Nyolcféle virágpor homeopátiás hígítása, melynek tünetmentes időszakban deszenzibilizáló hatása van.
Ambrosia artemisofolia 9-15-30 CH A parlagfű homeopátiás hígítása, tünetmentes időszakban deszenzibilizáló hatás érhető el vele.
Ezek a szerek szedése az allergiaszezon előtt egy hónappal elkezdhető.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tej allergia

A tejallergia az ételallergiák közé sorolható. Kialakulására a csecsemőkorú gyermekek 25 %-nál számítani lehet. Az …

Hozzászólás