Kezdőlap / Horvátország turisztikai látnivalók / Horvátország – az örök kedvenc

Horvátország – az örök kedvenc

Akárhogy is nézzük, a Balaton után a magyarok legkedveltebb nyaralási célpontja Horvátország. Mivel szomszédos ország, így legközelebbi célpont, ha tengerpartra vágyik az ember. Budapesttől kb 560km-re, alig 5 órányi autóútra fekszik. Az autópálya mér végig kiépítésre került, így csak az utolsó kilómétereken kell megválnunk a pályától. Igaz a horvát oldalon is fizetős a rendszer, kapukon kell áthaladnunk és pályadíjat fizetnünk, de az árért kárpótol a sebesség és a megspórolt idő.
Horvátország tengerpartja az északi részen szinte teljes egészében sziklás, köves. Délebbre előfordul néhány homokos vagy apró kavicsos part, de nem jellemző. Ezért indulás előtt nem árt beszerezni egy vízben használatos cipőt, hogy a kövek ne sértsék meg a lábunkat. Viszont a sziklák igencsak kedvezőek a pipás búvárok számára, mert a felkeveredő homok nem akadályozza a látást a víz alatt. A kövek között több állat, vízinövény is él, látnivalót biztosítva a kíváncsi búvároknak.
Bőven válogathatunk campingek, apartmanok, szállodák közül. Sajnos az árak az itthoninál magasabbak, de azért még megfizethetőek. Ez az árszínvonal az élet minden terén jellemző, nem csak a szállásoknál, így például éttermek, boltok, ajándék üzletek esetében is.
A növényzet mediterrán, főképp a középső és déli területeken, de akár északabbra is sűrűn találkozhatunk pálmákkal. Egy fotót mindenképp készítsünk a parton, egy pálmafa alatt! Aki már megtapasztalta, hogy milyen végignézni egy naplementét a tenger felett, az mindig vissza fog vágyni Horvátországba!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Horvátországi látványosságok

Horvátországot a legtöbben a tengerparti részek miatt látogatják. Rendkívülien csábító a sziklás, gyönyörű és kristályvizű …

Hozzászólás