Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Iko a bátor lovacska

Iko a bátor lovacska

Ikó, a bátor lovacska című színes argentin rajzfim 1918-ben készült. A rajzfilm eredeti címe: Ico, el caballito valiente
A rajzfilmet rendezte Manuel García Ferré
Iko a kis vadló az erdőben él az édesanyjával és barátaival. Egy nap a mezőn legelve meglátja a király lovait. Ikonak nagyon megtetszenek a díszes lovak és elhatározza, hogy ő is a király lovai közzé akar tartozni. Így elköszön az anyjától és elindul a várba.
Iko a vár lovas istállójába kerül. Itt azonban meglepő dolgok történek. Éjszakánként távolból különös és titokzatos harangszó hallatszik. Ettől a harangszótól minden állat fél mind a várban, mind az erdőben. Ikó meg akarja tudni ennek titkát, hogy ki és miért harangoz. A várban megismerkedik Langalétával az istállómesterrel, akivel nagyon jó barátságot köt. Iko Máté Apótól az istálló legöregebb lovától megtudja, hogy a titkos harangszó idejében mindig eltűnik egy ló az istállóból. Ezért a lovak nagyon félnek. Ikó szeretné ezt a titkot is kideríteni. Langaléta elmondja a királynak, hogy sorra tűnnek el a lovai, azonban a gonosz Fekete Herceg Langalétára akarja fogni a lovak eltűnését, hogy nem figyel a jól a lovakra, ezért Langalétát börtönbe zárják. Iko megismerkedik Csodaszéppel a hercegnő lovával, aki nagyon tetszik neki. A lova új lovászt kapnak a Fekete Herceget. Máté Apó elmeséli nekik a kapzsi császár történetét, ami összefügg a harangszóval, Ikó elment a régi vár romjaihoz, ahol megtalálja az eltűnt lovakat, és a Fekete Herceget. A Fekete Herceg észreveszi Ikót és elfogja, azonban Csodaszép Ikó barátaiért siet,így sikerül kiszabadítani a lovakat. A király megbünteti és Langalétát nevezte ki az új főlovászmesterének. Ikó így a király lova lehetne, ő azonban vissza megy az erdőbe a barátaihoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hancock (2008)

A Will Smith által alakított szuperhős egyik szemszögből elég hétköznapi. Hancockból árad az alkohol szag, …

Hozzászólás