Kezdőlap / Üzlet / Értékesítés / Internetes értékesítés fix áras módszer

Internetes értékesítés fix áras módszer

Az interneten egyszerűen már mindenre lehetőségünk van. A legkönnyebb értékesítési módszer az interneten való kereskedés.
Rengeteg oldal van, ahol értékesíthet az ember, elad, vagy épp vesz dolgokat.
Beszéljünk az eladásról, ezek közül is a licitálós oldalakról. Egy kis javaslat, ha valamit el akarsz adni.
Lehet választani a fix áras aukciókat, illetve fix ás és licitálást együttesen.
Tehát a fix áras aukciók lényege, mint ahogy a nevében is benne van egy konkrét fix, azaz meghatározott összegért eladhatod az árut. Ez az opció azért jó, mert ha valakinek gyorsan kell az termék, azonnal elviheti, persze a szállítási időt is belekalkulálva. Van olyan verziója is, hogy meghagyod a licitálást, hogy mindenki annyit licitál érte amennyit szán, és megjelölsz egy olyan opciót, amiben fix árat is feltüntetsz. Mint pl elindítod a licitet 1 Ft-ról, és adsz neki egy fix árat 500 Ft. Akkor, aki szeretne, licitálgat amennyit szán rá. Vagy aki szeretné, azonnal elviszi az árut a már meghatározott összegért. Ha senki sem veszi meg fix árért, addig megy a licit, míg az árverési időt beállítottad, és így akkor az viszi el, aki a legtöbbet licitált érte.
Egy jó tanács, hogy mindig az áru értékének megfelelő fix árat írj, így elkerülöd a nagy árkülönbségi bukást, és így gyorsabban is eladhatod. Pszichikailag az emberek, ha fix áras aukciót látnak, akármilyen olcsó is a termék, általában mindig licitálnak, ha még 5-10 forinttal is olcsóbban tudják megvenni, mint a fix ár, akkor sem ütik le.

Hozzászólás