Kezdőlap / Testépítés / Izomtömeg növelő étrend

Izomtömeg növelő étrend

Megismerkedtünk a testépítés alapjaival. Ezen cikkemben az étrend fontosságáról fogok írni. Ez legalább annyira fontos része a testépítésnek, mint az edzés. Itt is két különböző variáció van. Ebben a cikkben az izomtömeg növelő étrenddel foglalkozom
Arról már ejtettem szót, hogy az edzés során mi zajlik le a szervezetben. Mint írtam, ilyenkor a test több tápanyagot igényel. Ezért fontos a megfelelő étrend. Ebben a szakaszban nagyon sok szénhidrátra, és fehérjére van szükség, illetve növelni kell a kalória bevitelt, hogy az edzés során elhasznált többlet energiát kompenzáljuk. De ezt óvatosan kell csinálni, mert ha átesünk a ló túloldalára, akkor felesleges zsír rakódik le.
Általában ezek az étrendek az alábbiakat tartalmazzák: tojás, szárnyas, hal, tejtermékek, teljes kiőrlésű kenyér, zöldségek, gyümölcsök. Mivel egyszerre nem ajánlott drasztikusan megnövelni az elfogyasztott táplálék mennyiséget, 3 fokozatra van osztva az étrend, és így folyamatosan növekszik a bevitt fehérje mennyiség. Az egyes fokozatok közti váltás a tömegnövekedés megtorpanásakor ajánlott. Fontos továbbá, hogy növeljük az étkezések számát. Az ideális a napi ötszöri evés. Így folyamatos a kalória bevitel.
Természetesen fordítsunk fokozott figyelmet a bevitt étel minőségére. Fogyaszthatunk fehérje italporokat, illetve alkalmazhatunk különféle étrend kiegészítőket, ezzel is növelve a hatékonyságot. Az interneten rengeteg általános étrendminta található, de bármelyik edzőteremben adnak felvilágosítást, vagy ajánlanak személyre szabott étrendet. Legközelebb a szálkásító étrendről fogok egy rövid összefoglalót megjelentetni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle “sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Hozzászólás