Kezdőlap / Kanári-szigetek / Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Puerto de Mogán halászfalu, Gran Canaria dél-nyugati partján, az egyik legfestőibb üdülőhely.
A régi időkben csak egy kis csöndes halászfalu volt halász kunyhókkal a parton az itt lakók halászatból éltek. A mostani időkben felkapott turista célpont lett.
Nyári nappali átlaghőmérséklet általában húsz- harminc Celsius fok. A téli hőmérséklet csak néhány fokkal alacsonyabb és a nappali órákban hosszabb, mint Európában.
Puerto de Mogan ismert “Kis Velencének” is, mert a romantikus erkélyek, csatornákon átivelő hidak teszik romantikussá. A kétszintes színes kis házakat minden hol színes virágok díszítik az utcákon pálmafák állnak. Igazi kis paradicsom. Az utcákban kis boltok üzletek találhatók a turisták nagy örömére. Az éttermekben helyben halászott tengeri herkentyűket készítenek és szolgálnak fel az oda betérőknek.
Tengerpartja egy öbölben található aranyhomokos melyhez a homokot a Szaharából hozták. Tiszta nyugodt vizű, kisgyermekes családoknak is ajánlott. A védett öbölben biztonságos a fürdőzést, de aki búvárkodásra vágyik is megtalálja a lehetőséget a vízi élővilág megfigyelésére. A parton napágyak, napernyők és Vizi sportra alkalmas eszközök bérelhető. A sétányon vendéglők, bárok, kis boltok várják az idelátogatókat és pihenőket.
A lenyűgöző víz alatti világot egy sárga tengeralattjáróval is fel lehet felfedezni. Melyre a kikötőben lehet felszállni. A menetidő 45 perc és a szállodákban, utazási irodákban lehet helyet foglalni. Megfigyelhetjük az óceán változatos élővilágát a tengeralattjáró ablakain keresztül.
Az ide látogatók sokféle szállás között válogathatnak, kezdve a teljes ellátás kínáló kiváló minőségű szállodák, és az olcsóbb önellátó étkezéses új luxus apartmanok között. A kikötő területén is lehet szállást találni egy kis lakást kerttel, vagy egy lakást tetőterasszal, melyek közül számosból kilátás nyílik a kikötőre.

Az ide látogatók egy örök élménnyel térhetnek haza ebből a földi paradicsomból.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás