Kezdőlap / Kanári-szigetek / Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

A szigetek elhelyezkedése, földrajzi fekvése, éghajlata
A Kanári- szigetek Spanyolország legdélebbi részén fekszik a Csendes- óceánban. A sziget a turisztika egyik nagy paradicsoma, melyet két tartomány alkot, melyben 7 nagyobb, és több kisebb sziget található meg. A szigeteket csakis kizárólag vulkanikus kőzetek borítják. A szigetek mindegyikén található vulkán. Éghajlatát 11 féle szél határozza meg. A július és az augusztus a két legmelegebb hónap, a január és a február pedig a két leghidegebb. A tél beálltával a magasabban fekvő hegységekben nem ritka a havazás sem. A tengervíz földrajzi elhelyezkedéséhez viszonyítva elég hideg, mivel jelentős mennyiségben a hideg tengeráramlások az uralkodóak.

Állat-, és növényvilága

A szigeteken négy nemzeti park látható, mely nagy turisztikai látványosságnak számít. Az őshonos növényzete mára már szinte teljesen kipusztult, ennek védelmére a világörökség részévé nyilvánították azt az egyetlen nemzeti parkot, ahol még megtalálható a babérlombú erdő. Az őshonos növényzet eltűnésével az állatvilág jelentős része is kihalt. Az egyik őshonos óriásgyíkot még az őslakosok irthatták ki a kutatók szerint. A sziget élővilágában nagy számban találhatóak meg különböző rovarfajok, mely akár több százra is tehető, valamint a pintyféle madarak egyes fajai is meghatározóak az élővilágnak.

Bevételi forrásai

A Kanári- szigetek mai legfőbb bevételi forrása a turizmus. A szigetek környékén a víz alá merülő búvárok a tenger számtalan csodás élőlényével megismerkedhetnek. A nagy turisztikai látványosságokhoz tartozik még a halászattal összefüggő halpiac, ahová a halászflották szállítják portékáikat. A szőlőtermesztés, borkészítés is nagy jelentőséget képvisel a bevételi forrásokban.

Programok
A strandolók, nyaralók számára kielégíthetetlen lehetőséget nyújt a számtalan hotel és strand, mely a szigeteken szinte mindenhol megtalálhatóak.
Kikapcsolódásként az ide látogatók az év több részében is részt vehetnek a megrendezendő karneválokon. A karneválok legnagyobb eseményei az utcai felvonulások, melyekben a résztvevők pompásabbnál pompásabb ruhákba öltöznek, és különböző zenékre táncolnak akár napokig is. Az utcákat ilyenkor ellepik a különlegesen feldíszített kocsik, a főtéren pedig a felépített színpadon különböző rendezvények várják az eseményre kilátogatókat. A karnevál csúcspontja a királynő megválasztása, aki ilyenkor elfoglalhatja a neki díszített és készített kocsit, ahonnan szemlélheti a karnevál további eseményeit.
A hegymászás szerelmesei is megtalálhatják számukra kedvező programokat, továbbá rengeteg kerékpár-, és gyalogtúrán is részt vehetnek az ide ellátogatók.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás