Kezdőlap / Sztárdiéták / Kell-e nekünk sztárdiéta?

Kell-e nekünk sztárdiéta?

Tehát, adva vagyon egy szép nyári nap, sehol egy felhő az égen, kellemes szellő lengedez, és nagy vidáman sétálok az utcán. Egyszer csak a távolban észre veszek egy ismerős alakot, koncentrálok, hogy vajon ki is lehet ő. Közelebbről már eszembe jutnak a képek, felidézem azt a gyönyörű lányt, akivel régebben jóban voltam, de sajnos már elköltözött, és 3 éve nem láttam. Eláraszt az a kellemes érzés, melyet jelenléte kiváltott mindig, mikor közelemben volt. És aztán összekerültünk most megint, mondhatná az ember fia, hogy ez bizony kérem nem lehet véletlen. És akkor a szívfájdalom.
Mert bizony a lány, bár mosolyog, s az a régi ismerős csillogás is ott van a szemében, valami mégis változott. A kép. Bizony, az eltelt 3 év alatt a lány igencsak gyarapodott, s ez nem anyagi helyzetére értendő, mint inkább testtömegére. És ilyenkor sajnos az emberben óhatatlanul is rossz érzések keletkeznek.
Elnézést kérek, ha kis szituációm nem volt épp kedves ezen helyzetben levő hölgyek számára, de hozzáteszem ugyanezt gondolom urak esetében is. Mert egyre több embert látok elhagyni magát valamilyen szinten, és ez leginkább a test elhízásában nyilvánul meg. Nem arról beszélek, hogy éppen január van, és a karácsonyi kilók még ott leledzenek testükön az embereknek, hanem arról, amikor egy tökéletes alkatú ember – értem ezalatt, hogy megfelelően arányos magasságához – egyszerűen valamilyen okból elhízik, és tényleg, gyakorlatilag egy világ omlik össze bennem. Mert volt már rá példa, nem egyszer. És hogy miért? Indokok kérem mindig vannak, a sok tanulás, a sok munka, időhiány, fizikailag nem bírjuk, stb.
Ilyenkor mit csinál egy hétköznapi ember? Amikor már tényleg elkezdi zavarni fölöslege, felmegy az internetnek nevezett kaotikus világra, és keres magának diétát. Előre bocsájtom, hogy én is voltam ebben a szerepben, így nem is áll szándékomban megsérteni senkit sem ezzel az irománnyal. De térjünk vissza a diétákhoz. Mit is találhatunk? Talán a leghíresebb diéta – ha már sztár – kis hazánk aerobic Norbié, igen komoly marketinggel a háta mögött. Hatásos lehet? Hogy megválogatjuk, hogy mit mikor ehetünk, mennyit, és hogy mivel? Én úgy gondolom, hogy ez mindig egyén és helyzetfüggő. Bár tény, hogy ez a fajta diéta hogy is mondjam, nem igazán pénztárca kímélő. Mert egy embernek még rendben van, valahogy átalakítja az étkezését. Na de próbálja megcsinálni ezt valaki egy 4 tagú családban, Mint mondtam, ez a cikk most személyes tapasztalat alapján készül, s mint ilyen, elmondhatom, hogy nekem Norbi diétája nem jött be. Sajnálom Norbi, nem vitatom, hogy hatásos, de ez van.
Rendben, ez nem jött össze, nézzük a 90 napos diétát, Ennek ugye az a lényege, hogy külön választjuk az ételfajtákat. Az első nap csak fehérjéket, a második nap keményítőket, a 3. nap szénhidrátokat, a 4. nap pedig gyümölcsöket eszünk. Reggelire pedig mindig gyümölcsöt. Tehát a konklúzió az, hogy megváltozik a szervezetünk némiképp, és a diéta ezáltal garantálja, hogy nem szedjük fel a leadott kilókat. Lehet hatékony? Minden bizonnyal, legalábbis a fórumokon nagy számban vannak pozitív visszajelzések, bár tegyük hozzá, negatív kritikák is akadnak szép számmal. És ugye megint ott van, hogy egy családban ezt igen nehéz végigvinni. Így számomra ez sem volt nyerő.
Mi volt hát a megoldás az én esetemben? Egy picike kontroll, és a TV. Már hogy annak elhanyagolása. Mert ugye ha TV-zek, akkor nem mozgok, sőt, amolyan pavlovi reflex szerűen inkább még többet eszek. Nem tettem többet, mint hogy reggelire és vacsorára nem 3 szelet kenyeret ettem, csak 2-őt, és nem az esti szappanoperát néztem a fotelben üldögélve, hanem futottam, vagy tornáztam a szobámban. Ennyi. Semmi legenda, misztikum, tudományosan alátámasztott szupermodern étel-összeállítás. Akarat kérdése volt csupán, hogy elhagyjam a komfortzónám, és szembe szálljak hasamon levő zsírtömeggel. Nem mondom, hogy könnyen ment, de mára eltűnt már, és büszke is vagyok rá. Ráadásul a közérzetem is jobb lett, és az erőnlétem is természetesen.
Tehát kell-e nekünk sztárdiéta? Ezt senki nem tudja, mindenki csak saját magán fog rájönni erre a kérdésre. És legyen szó mozgásról, vagy akármilyen étrendről, mindenhez egy dolog kell csak kedves olvasó, és az nem más, mint az akarat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Így fogynak a magyar celebhölgyek

Tóth Gabi pár évvel ezelőtti önmagához képest jelentős átalakuláson ment át. A fiatal énekesnő saját …

Hozzászólás