Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Laurell K. Hamilton – Gyilkos Tánc

Laurell K. Hamilton – Gyilkos Tánc

Laurell K. Hamilton a Gyilkos Tánc című könyve 2010-ben jelent meg az Avage Könyvkiadó gondozásában.
Anita szerelmi élete kissé bonyolult, mert szerelmes egy vérfarkasba, akihez majdnem feleségül is ment. Azonban, hogy a szereleme életét megóvja, randizik a város vámpírurával is. Eközben a munkájának köszönhetően egyre több szörnnyel találkozik. Anita régi elvei mára semmit sem érnek, hiszen most már nem tudja élesen elkülöníteni egymástól a feketét és a fehéret, a jót és a rosszat, a bűnöst és az áldozatot. Egyre többször látja szürkének a dolgokat és egyre nehezebb racionálisan döntenie.
Úgy érzi, mintha egyre mélyebbre szippantaná az az örvény, amibe belekerült, már nem tudna, de talán nem is akarna kiszabadulni belőle. Mintha jobban érezné magát a szörnyek között, úgy érzi, hogy ő is szörny.
Éppen e lelki problémák közepén tudja meg Edwardtól, fejvadász és bérgyilkos barátjától, hogy vérdíjat tűztek ki a fejére. Mégpedig eléggé nagy összegben. A vérdíj összege félmillió dollár ami azt jelzi, valaki komolyan el akarja tenni láb alól.
Anita azonban nem hagyja magát, és ezzel párhozamosan magánéleti problémái is adódnak. bár bujkálnia kell, mivel vadásznak rá, közben ő is nyomoz, hogy kinek áll az útjában. Richarddal remek párost alkotnak, csak arról feledkezik meg időnként, hogy Richard, a vérfarkas még mindig nem hajlandó ölni, ezért élete és falkán belüli pozíciója is veszélybe kerül. Eleinte úgy tűnik, képesek rendezni érzelmi viszonyaikat, de egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Anita nem képes elviselni Richard átváltozását. Pedig szereti, kívánja, mégsem képes rá. Közben Jean-Claude, a város vámpír ura tovább randizik Anitával. Jean látja és érzi Anita elbizonytalanodását és érzelmi labilitását, csak a megfelelő alkalomra vár, hogy magáévá tegye a lányt. . A lány eddig ellenállt neki. Persze ezért sok mindent bevállal. Anita Richard mellé áll a falkavezérségért folytatott harcban. Elérkezik az idő Anita Blake-nek választania kell – egy vámpír és egy vérfarkas között.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás