Kezdőlap / Kanári-szigetek / Maspalomasi világítótorony

Maspalomasi világítótorony

Gran Canarián Maspalomas nem csak ismert strand és üdülőhely, de egy csodálatos világító torony is található itt. Ez az egyik legrégebbi világítótornya a Kanári-szigeteken „El Faro de Maspalomas” történelmi emlékmű.
Juan León y Castillo tervezte a tornyot 1861-ben az építésére viszont csak 1884-1889 között került sor. Üzembehelyezése 1890 február 1-én történt akkor még pislákoló fénnyel mutatta az utat az óceánon utazóknak. Azóta természetesen fejlesztették és 1000 wattos halogén izzóra cserélték a villágítást melynek fehér fénye a messzi távolba is ellátszik. Teljesen automatizált az üzemeltetése. Magassága 54,70 méter.
A toronyhoz az északi oldalon egy kétemeletes épület csatlakozik mely eklektikus stílusban épült. Itt kapott helyet a személyzet a régi időkben. A világító torony lábáig terül el Maspalomas homokdűnéi. Az itt található zátonyról pedig azt tartják, hogy az elveszett város Atlantis sírja.
Körülötte sok szép szálloda épült melyek a kényelmes pihenést szolgálják.

Maspalomas dűnéi

Maspalomas dűnéi Gran Canaria egyik legszebb természeti látványossága. Rögtön a világítótorony mellett fekszik.
6 kilométer hosszú, és 1,5 km széles sárga homokos kis sivatag. Természetvédelmi terület és sok fajta vadon élő állat él itt. Egyik különlegesség a homoki gyík.
Az itt található homokot a messzi Afrikai kontinensről a Szaharából hordja ide a szél, amely a téli hónapokban több napon keresztül is fúj. Évi ötezer tonnára becsülik az onnan érkező mennyiséget. A dűnék szélén a ide látogatók fürödhetnek az óceánban.
Környéken kellemes éttermeket lehet találni ahonnan csodálhatjuk a dűnék között lebukó napot.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás