Mátracserpuszta

Egy régi népi monda szerint, amikor az Úr teremtette a világot a legszebb részeket félretette, hogy majd a végén díszítse az elkészült művet, de a ki Magyarországnak a nagy osztozkodásban nem jutott semmi, és így a Teremtő a félretett szépségeket adta át, és így lettek csodálatos hegyei völgyei, tavai hazánknak.
Talán ezért van, hogy amennyire kicsi annyira változatos Magyarország domborzata és nincs olyan szeglet, ahol ne lehetne csodákat találni.
Egyik ilyen eldugott zug Mátracserpuszta, ami annyira eldugott, hogy a GPS készülékek egy része nem is ismeri, cserébe viszont egy mesét talál az ember, ha elég kitartó és odatalál, a Mátra északi oldalán elhelyezkedő, Mátranováktól 3 km-re lévő piciny kis településen.

A Mátra erdei által körülölelt, festő hegyekkel tarkított, kristálytiszta levegőjű falucska lehetőséget adni pihenni, lovagolni, kirándulni, azaz dinamikusan, aktívan eltölteni akár egy napot, akár egy hétvégét, de akár két hetet is. De lehetőség van többnapos lovastúrák szervezésére is, ahol képzett segítőkész vezetők irányítása mellett lehet megismerni a lovasélet rejtelmeit.
A lovastanya pedig kellő kényelmet biztosít a pihenéshez, hiszen a vendégház falusi hangulata, a vidéki ízek zamata, és a kornak megfelelő Internet hozzáférés mindenkinek képes nyújtani újat, feledhetetlen élményt.

A vendégszerető közösség karjaiból nem lehet könnyen szabadulni, de nem is nagyon akar az odatévedő.
A csodálatos lovak, csak fokozzák az élményt, és azokkal is megszerettetik a lovaglást, akik egyébként idegenkednek ettől a rendkívül nagyszerű sporttól. A gyakorlott oktató keze alatt egy hét leteltével magabiztos lovagló válhat akár egy 8-9 éves gyerkőcből is.

Mátracserpuszta nagyszerű kiindulási pont a Mátra és a palóc vidék megismerésére, egynapos kirándulások szervezésére, hiszen közel van a Kékes, Salgótarján, Parád, Parádsasvár, Recsk.

Az egyedi hangulatú hegyi utak, a szépen kialakított, turizmusra berendezkedett falucskák feledhetetlen élménnyel gazdagítják a bátor felfedezőt.

Azoknak akik inkább a gyalogos erdőjárást részesítik előnyben, nagyszerű lehetőségük nyílik a Mátra erdeinek, a csörögve szaladó patakok völgyeinek megismerésére.

Mátracserpuszta és környéke nem annyira ismert, mint a Kékes, de legalább annyi látnivalót és csodát tartogat minden odaérkező számára.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Baradla – barlang

Miskolctól 50 km-re helyezkedik el Aggtelek és a közelében található a Világörögség részét képező Baradla …

Hozzászólás