Kezdőlap / Szex / Meglátni és megszeretni

Meglátni és megszeretni

A szexuális vágy fellobbanása és a „meglátni és megszeretni” érzelme lehet egyetlen pillanat műve is. Ám a kiegyensúlyozott és mindig újra termelődő egymás iránti vágyról „gondoskodó” együttélés bizony sok-sok szellemi és érzelmi energiát igénylő feladat, olykor szinte ,,munka”. Két ember kapcsolatának ápolásra van szüksége ahhoz, hogy az termékeny, gyümölcsöző és „évelő” legyen. A jó „kertésznek” pedig azt is figyelembe kell vennie, hogy kertjének árnyoldalai is vannak, ahol nem él meg a napot kedvelő növény, míg az árnyékot kedvelő elsárgul a tűző napon.
A sikeres és mindkét fél számára kielégítő szexuális együttlétek viselkedésformái csak akkor vészelik át a szerelmes káprázat elmúlását, és vezetnek át a „megnyugvás ösvényei”-re, ha a pár mindkét tagja egymás igényeire hangolódva „újra tanulja” a korábbi azon programokat, amelyek az adott párhelyzetben rosszul működnek. A sikeres és hosszútávra szóló szexuális magatartás alapszabálya a társasjátékokhoz hasonló: kiegyenlítődésre törekvő nyerési és vesztési arányú kísérletsorozat. Ehhez – mint minden játékhoz, s az élet egyéb dolgaihoz is – jó, ha a játékszabályok ismerete mellé a szerencse is társul. A párkapcsolat azonban nem szerencse-, nem hazárdjáték, mert nem tűri el a másik érdekeinek, kívánságainak figyelmen kívül hagyását.
Ezek az érdekek persze céljukat tekintve azonosak. A hozzátartozó eszközök azonban eltérőek a nő és a férfi igényeiben, ideáiban. A nő gyengédségre vágyik, a férfi pedig a nőre. A nő egy ideig türelemmel várja, hogy partnere kitalálja a gondolatait. Amikor rájön, hogy a férfi nem találja ki: így-úgy megfogalmazza őket. Mit szeretne, minek örülne az asztalnál is, az ágyban is.
Ha nem kap virágot: megsértődik, ha kap: akkor is megsértődik, mert azt hiszi, hogy csak azért kapja. Hát persze, hogy azért kapja, ha nem is csak azért. Szeretné, ha a férfi az előjáték során hosszan és gyöngéden simogatná, néha a férfi vállalkozik is erre, háttérbe utasítva a vágyait. Oly sokáig simogatja a nőt, hogy közben megszűnik a merevedése, mire a nő természetesen újból megsértődik. Ha a férfi célratörően veszi birtokba, újból ugyanez történik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nemi erőszak esetén teendő

Először is próbáld megelőzni a bajt. Senki mellett nem áll egy ember, hogy a nap ...

Hozzászólás