Kezdőlap / Divat-szépség / Miért szépítkeznek a nők? Valóban a másik nemnek akarnak tetszeni?

Miért szépítkeznek a nők? Valóban a másik nemnek akarnak tetszeni?

A nők többsége valójában miért fordít annyi időt a szépítkezésre, a trendi ruhákra és kiegészítőkre? Tényleg a másik nemnek akarunk tetszeni, vagy van egy másik okunk is…? Bizony, ha elgondolkodunk, rájöhetünk, hogy több dolog miatt is fontos ez!
A nők többsége figyel a külsejére, a megjelenésére, de ez nem feltétlenül azért van, mert a fiúknak, férfiaknak akarnak tetszeni. Jóval több okuk van erre: egyrészt – és ez főleg fiatalabb korban jellemző – rivalizálnak egymás között a lányok, nők. Nagyon fontosnak érzik, hogy elfogadják őket a többiek, így ügyelnek ápoltságukra, megjelenésükre, bizonyos dolgokban utánozzák egymást. Sajnos, vagy nem sajnos, bizonyos közösségekben az számít népszerűnek, aki szép és ápolt a ruhái pedig igényesek, így a hölgyek nagy része ezekre igazán odafigyel. Nincs ezzel semmi gond, hiszen teljesen természetes, ha belegondolunk. Ez mindig is így volt, s így is lesz.
Másik fontos szempont, a belső jólét. Ha szépnek, trendinek érezzük magunkat, akkor nyitottak, jókedvűek leszünk. Rettentően fontos, hogy egy nő hogyan vélekedik önmagáról, szépnek látja-e, jól érzi-e magát a testében. Ez is egy ok arra, hogy sok időt töltenek saját maguk csinosításával, vásárlással, testápolással.
A harmadik ok pedig nem más, mint ami a legnyilvánvalóbb: a másik nemnek akarnak imponálni. Mindenki tudja, hogy a külső nem minden, a belső értékek számítanak, de a párválasztásnál a külső is szerepet játszik. Ha máskor nem, hát az első benyomásnál mindenképp. Arról nem is beszélve, hogy az a nő, aki jól érzi magát, mert úgy gondolja csinos, vonzó, igényes, az belül kiegyensúlyozott és – ahogy már fentebb említettem nyitott.
Ezek tehát a legfőbb oka annak, hogy a szebbik nem annyit foglalatoskodik önmagával. Gondoljuk végig: Van ezzel valami baj?

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás