Kezdőlap / Egészség és fitness / Miért van kevés vitaminbevitel?

Miért van kevés vitaminbevitel?

Az ajánlott napi adagnál kevesebb mikrotápanyag-fogyasztás nagy gyakorisága, melyet több tényező eredményez, egyebek között a szegényes ételválaszték, a csökkent kalóriájú élelmiszerek fogyasztása és személyes, környezeti, valamint életviteli tényezők, olyan helyzetet teremtenek, ahol a multivitaminos étrendkiegészítés ésszerű és egyben jótékony hatású döntés. A szupplementáció biztosítja a valóban kielégítő tápanyagfogyasztást, és különösen fontos az olyan veszélyeztetett csoportok esetében, mint a fogyókúrázók, az idősebbek, a sokat ivók, a megrögzött kábítószerélvezők és hasonlók, akiknek vagy az étrendje hiányos, vagy pedig csökkent képességük a táplálék feldolgozására… Egyáltalán nincs rá ok, hogy eltűrjük a nem megfelelő táplálkozást, amikor létezik egy olyan egyszerű és ésszerű megoldás, mint a multivitamin.”
Szem előtt kell tartanunk, hogy a kiegészítők nem helyettesíthetik a jó étrendet, de javíthatnak a rosszon. Bár a kiegészítők gyakorlati lehetőséget kínálnak a létfontosságú tápanyagok bevitelének biztosítására, kellő figyelmet kell fordítani a kiegészítők típusára és mennyiségére. A multivitamin és az ásványi kiegészítők általában napi egy tablettát jelentenek, melyek gondosan kimért mennyiségű tápanyagot tartalmaznak, és leginkább „eső előtt köpönyeg” gyanánt használhatók, míg az egyetlen vitaminból vagy ásványból álló kiegészítőket rendszerint egyéni egészségi problémákra szánják. Ezek használata szakértő tanácsát kívánja, ezért csak dietetikus vagy hivatásos táplálkozási szakember javaslatára szabad őket szedni. Ha lehetséges, el kell kerülni a kísértést, hogy az előírt adagoknál többet vegyünk be, extrém esetben túladagoljunk bizonyos vitaminokat és ásványokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás