Kezdőlap / Divat-szépség / Molnár Csilla Andrea emlékére

Molnár Csilla Andrea emlékére

Molnár Csilla Andrea, egykori szépségkirálynő 1969.január 20.-án született Kaposváron, majd szüleivel Fonyódon élt. Az ötven év kihagyás után megtartott szépségkirálynő választás 1985. október 5.-ei döntőjének nyertese Molnár Csilla Andrea volt. Az akkor 16 éves fonyódi gimnazista lány a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország szépe címet, és a koronát. Udvarhölgyei Kruppa Judit, és Füstös Veronika voltak. A magyar sikereket követően Csilla indult a Miss Európa szépségversenyen (Málta, 1986.február 28), ahol a küzdelemben végig első helyen állt, végül „csak” a harmadik helyezést érte el; a királynő a svéd Raquel Bruhnt lett. Csillának azt mondták, hogy az európai versenyre minden induló elviszi a koronáját, miközben ez nem így történt. Csak a magyar lány vitte magával az ékszert, melyet a máltai verseny győztesének a fejére helyeztek. A korona később visszakerült hazánkba, de Csilla már nem kaphatta meg.
Vajon mi történhetett? Miért ért véget Csilla élete ily tragikusan? Az választ sosem tudjuk meg, az való igaz, hogy a fiatal gimnazista lány élete teljesen felfordult, miután megnyerte a magyarországi versenyt. Megviselték a pletykák, és otthon is gyakoriak voltak a veszekedések, édesapjával megromlott a viszonya. Talán egy titkos szerelem is oka lehetett az öngyilkosságának, ugyanis állítólagosan titkos viszonyt folytatott egy 41 éves herceggel. Akkor roppant össze teljesen, mikor megtudta, hogy nem utazhat el a világversenyre. 1986. július 10.-én gyógyszereket szedett be, s életét már nem tudták megmenteni. Búcsúlevelében ennyit írt: „Nem bírom tovább, bocsássatok meg. Nagyon szeretem édesapámat, bocsássatok meg. Csilla”. Az 1986-os szépségversenyt leállították, s legközelebb csak 1989-ben indítottak Magyarország Szépe választást.
A tragédia után könyveket jelentettek meg Csilla életéről, illetve verseket írtak, dalokat szereztek az emlékére. Gazsó L. Ferenc, és Zelei Miklós könyve a Szépséghibák 1986-ban, Friderikusz Sándor Isten óvd a királynőt című riportregénye 1987-ben jelent meg; az Első Emelet együttes A szépek szépe balladája, és Homonyik Sándor előadásában az Álmodj királylány című dal is Csilla emlékére íródott. A Kaposvári temetőben helyezték örök nyugalomra, sírját Melocco Miklós szobrászművész alkotása díszíti.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás