Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Rendszeres testmozgás

Rendszeres testmozgás

Lehet, hogy elcsépelt szövegnek hangzik, de a sikeres fogyókúra velejárója a rendszeres testmozgás. Sajnos az elhízással sokan küzdünk. Ennek az oka az életmódunkban keresendő. A lazítás és pihenés alatt nagyon sokan az alvást, tévénézés és jobb esetben az olvasást értik. Ebbe nem fér bele a sétálás, sportolás, focizás ami viszont igénybe venné a testünket és rengeteg kalóriától szabadítana meg minket. A tudósok az elhízás másik és talán legnagyobb okának az étkezési szokásainkat tartják. Túl sokat, túl zsírosan és túl sósan eszünk. És igen, ez az oka, hogy az éttermekben az asztalokon ezen túl nem fogjuk megtalálni automatikusan a sótartót.

A rendszeres testmozgásra már fiatal korban oda kel figyelni, hogy az elhízás megelőzhető legyen.
Ehhez nem kell más egyéb, mint a gyermekünkkel egy inkább kecsegtető mese film helyett elmenjünk sétálni, labdázni, állatkertbe és talán még mi is jobban érezzük magunkat, mint egy másik bolygóról származó japán boszorkány újabb epizódján.

Aki azonban egyedül szeretné élvezni a mozgás örömét, nem kell mást tennie, mint egy pár sportcipőt magához vennie és indulás. A futás nagyon hasznos azonban néhány dologra fontos odafigyelni. Mindig be kell az izmokat előre melegíteni, másodszor az intenzív futás erősít és nem fogyaszt, harmadszor akkor igazán hatékony ha az edzés végére hagyjuk és végül nagyon fontos a nyújtás ha nem akarunk másnap úgy járni mint a hetven éves nagymamánk.
És még egy nagyon fontos tudnivaló. Ha fogyókúra kiegészítéseként kezdünk bele a testmozgásba legyen az akár futás, bicajozás, görkorizás, a valódi fogyás csak 40 percet követően kezdődik el.

Az idősebb korosztály számára különösen fontos a rendszeres mozgás hisz így sok betegség megelőzhető. Nem kell ennek megerőltető sportnak lennie, egy intenzív órás gyaloglás is megteszi a kellő hatását.

És végül de nem utolsó sorban a háziasszonyok figyelmét hívnám fel arra hogy a pórszívózással akár 144 kcal is elégethető.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás