Stephen King: Az

Stephen King 1986-ben készült regénye, hasonló címmel film is készült belőle.
27 évente az alakváltó gonosz entitás (Az) visszatér a földre, hogy gyilkoljon, félelmet és rémületet keltve az emberekben. Mindenki a legnagyobb belső félelme alakját ölti magára, de legtöbbször Krajcáros, a bohóc képében jelenik meg. De a mosolygó arc, gyilkos és gonosz belsőt takar. 7 gyermeknek sikerült „elpusztítania”, száműzni a bolygóról, de 30 év elteltével visszatér, hogy bosszút álljon az őt ért sérelmekért, és hogy tovább folytassa szörnyű mulatságát.
„Az” az univerzum egy messzi pontjáról érkezett, ellensége a „Teknősbéka” aki nagyon sok világot teremtett, köztük ezt is. Ők egy magasabb rendű kaszthoz tartoznak, akiket csak úgy emlegetnek, hogy „Mások”.
A történet két időzónában játszódik. Az első 1957-58-ra tehető. Ekkor történik az első gyilkosság, a csatornánál játszadozó gyermeket „Az” elcsalja… később a gyereket letépett karral holtan találják meg. 7 gyermek úgy dönt, hogy el kell pusztítaniuk, nem szabad megijedniük tőle. Nem emiatt verődtek egy bandába, de végül is ez lesz a közös céljuk. Sok furcsaság történik velük, hiszen mivel a belső félelmeik alakját veszi fel „Az” egyikük bohócként látja a másikuk pedig már vérfarkasként. Van, akit hatalmas madárként üldöz, van, akit vérszívóként vonszol magával. A gyerekek rájönnek, hogy magával a Gonosszal állnak szemben. Rátalálnak a megoldásra, Chüd szertartásával megpróbálják megfékezni Azt, aki elmenekül. Fogadalmat tesznek, hogy ha Az visszatér, újra egyesülnek és folytatják a harcot.
A második időszak 1984-85…27 év telt el Az távozása óta…és egy különös gyilkosság ügyében ő a feltételezett gyilkos…Az tehát viszatért…A harc újraindul, mert Az éhes és ha nem állítják meg fél vagy akár egy évig tombolni fog, amíg újra álomba nem szenderül…

Ezt mindenképpen olvasd el!

Karen Marie Moning – Tündér krónikák – Keserű ébredés

Karen Marie Moning Keserű ébredés című könyve 2010-ben jelent meg a Kelly Könyvkiadó gondozásában. A …

Hozzászólás