Téli allergiák

Télen, a hideg, nyirkos időjárás miatt sokkal többet tartózkodunk zárt térben – legyen az a lakásunk vagy a munkahelyünk -, mint nyáron. Ilyenkor a zárt térben előforduló allergénekkel szemben kell felvenni a harcot.
Sajnos az ilyen helyek is bővelkednek allergénekben, mint a penészgombák, a poratkák vagy a háziállatok szőre.
A penészgombák a páratartalom emelkedésével egyre jobban érzik magukat, és egyre gyorsabban szaporodnak, az erre érzékeny embereknek viszont egyre több kellemetlenséget, rossz közérzetet okoznak. A lakáson belül a penészgombák főként az úgynevezett vizes helyiségekben fordulnak elő, mint a fürdőszoba, a wc vagy a konyha.
A házi poratka előfordul a lakástextíliákon, ágyneműben, radiátorokon, szőnyegeken, szinte mindenütt a lakásban, allergizáló hatása a fűtési szezon beindulásával felerősödik. Fontos tehát, hogy rendszeresen portalanítsuk a fűtőtesteket, gyakran porszívózzuk a szőnyegeket, bútorkárpitokat, mossuk a függönyöket, és szellőztessünk rendszeresen. Célszerű elkerülni ilyenkor a poros könyvek rendezését, hagyjuk ezt inkább nyárra. Vizslató szemekkel járjuk körbe a lakást, és szabaduljunk meg a felesleges, porfogó tárgyaktól.
Ha háziállatokkal élünk együtt, akkor még szigorúbb követelmény a gyakori porszívózás, takarítás.
Végül, de nem utolsó sorban szót kell ejteni a gyógyászati szerekkel történő védekezésről is. Hatékony védelmet nyújt az orrba bejtó, allergiás tüneteket okozó gombák, spórák, állati szőr és házi poratka ellen a Dr. Theiss Alergol védőkenőcs, mert megelőzi a kellemetlen tünetek kialakulását.
A Dr. Theiss tengervizes orrspray az orr nyálkahártyájának nedvesítésére, az orrüregek tisztítására, az eldugult orr kezelésére szolgál. Használata megfázás és allergiás tünetek esetén egyaránt javallott.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás