Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Testsúly 30 felett

Testsúly 30 felett

Egy bizonyos koron túl már nem olyan könnyű lefogyni – még ha csak 2-3 kilóról van is szó -, mint egykori fiatalabb korunkban. Az általános vélekedés az, ha az ember odafigyel az étkezésére és mozog, akkor energiát éget el, testsúlya kevesebb lesz, teste edzettebb és izmosabb. Sokan vagyunk úgy, hogy étkezés közben olvassuk a különböző fittnesz diétákat és gyakorlatilag semmit nem teszünk annak érdekében, hogy testünk és szellemünk a fogyás tükrében megújuljon. 30 felett már átlagosan (nők esetében) két három gyermekkel rendelkezünk és bizony a temérdek feladat és rohangálás sem hozza meg a kívánt kondiban tartást. A sok feladat mellett bizony nehéz betartani a helyes táplálkozást (értem ezalatt a zöldségpucolást nap, mint nap), az edzőterem pedig elérhetetlennek tűnik idő hiányában. Azok, akik hasonló helyzetben vannak, azoknak ajánlom a következőket:
Reggelire tejeskávé mégpedig cukorral! ez körülbelül 2-3 kockacukrot jelent. Sokan azt állítják, hogy felesleges kalória. Gondoljuk csak el. Mit csinál a gyermek, ha azt mondjuk neki, ne nyúlj a késhez…hát hozzányúl. ezen az elven alapul a napi – kizárólag reggel – két vagy három kockacukor. A tudat megelégszik ezzel és nem fogja kívánni a nap további részében!
Tízóraira tetszés szerint elkészített tojás tetszőleges mennyiségben, hozzá rozskenyér vagy rozsos zsemle (kifli).
Ebédre ehetünk bármit, de ne a magyar szokás szerint jól megpúpozva a tányért, hanem kb. annak a felét.
Uzsonna is szükséges, de itt már vigyáznunk kell! A legjobb, ha gyümölcsöt vagy párolt zöldséget eszünk, de a tojás is teljesen megengedett bármilyen formában.
Vacsorára együnk meg egy kefírt vagy tejfölt, ezek csillapítják a gyomrot és kitartunk másnapig.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …