Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Tévhitek a fogyókúráról

Tévhitek a fogyókúráról

A sokféle fogyókúra nagyon összezavarja az emberek többségét. Vannak olyan tévhitek, amelyek már generációk óta fennállnak. A népszerű diéták, a élelmiszeripar, a fogyókúrás szerek gyártói és a fogyasztó kezelések egyaránt felelősek ezért. Fizikailag és mentálisan is változtatásokra van szükségünk, hogy távol tartsuk magunktól a kilókat, és a marketingfogásokat figyelmen kívül hagyva is elérhetjük a kívánt súlyt.
1. A divatos diétákkal tartós fogyás érhető el
A trendi diéták többségére ez nem igaz. Azonnali fogyást ígérnek, és kiiktatnak bizonyos ételcsoportokat. Nehéz olyan étrendet betartani, ami teljesen minimalizálja a kalóriabevitelt, ráadásul így a szervezetünk sem kapja meg a szükséges tápanyagokat. Ha egészségesen étkezünk és rendszeresen mozgunk, hosszú távon sokkal jobb eredményt érünk el, ráadásul csökken a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázata is.
2. A magas fehérje- és alacsony szénhidrát tartalmú étrend a legjobb a fogyáshoz
Bár a magas fehérjetartalmú ételek ellátnak bennünket a szükséges energiával, ez nem kiegyensúlyozott étrend. Több koleszterint és zsírt is veszünk ugyanis magunkhoz, ami szívbetegségeket okozhat. Ha nem eszünk elég zöldséget, gyümölcsöt, akkor rostot sem viszünk be a szervezetbe, ami székrekedéshez, fáradtsághoz, gyengeséghez vezethet. A szénhidrátszegény diéta velejárója lehet a ketózis. Ha keringési vagy vesebetegségünk van, illetve cukorbetegségünk, akkor dietetikussal konzultáljunk először.
3. Vannak fogyasztó ételek, mint a káposztaleves vagy a zeller
Ez így magában nem igaz. Egy időre az anyagcserét fel lehet gyorsítani a rajtuk alapuló diétával, de ez nem jelenti azt, hogy ezek az ételek lennének fogyasztó hatásúak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás