Kezdőlap / Tisztítókúrák / Zöldség-, gyümölcskúra – heti egy nap

Zöldség-, gyümölcskúra – heti egy nap

Szervezetünknek időnként szüksége van egy kis pihenőre – amikor méregteleníthet, egy kicsit máshová „figyelhet”, regenerálódhat. Éppen ezért javasolt bizonyos időközönként tisztítókúrát tartani, ám ez nem is olyan egyszerű dolog, hiszen egy-egy szélsőségesebb módon végzett kúra megterhelheti a szervezetet.
A legszerencsésebb tehát olyan módon végezni szervezetünk méregtelenítését, hogy közben jól érezzük magunkat a bőrünkben, és egyúttal hatékony is legyen. Erre nyújt lehetőséget a zöldség-gyümölcs nap, mely azért nagyobb változatossággal, illetve több szilárd táplálékkal is kecsegtet, mint egy lénap. Aki még sosem végzett tisztítókúrát, annak mindenképpen javasolt ilyen módon kipróbálnia magát. Egy-egy ilyen napon mindenképpen szükségünk van az akaraterőre, hiszen ellent kell állnunk a csábításnak, mely egyben azt is jelenti, hogy ingerültebbek lehetünk. Ezért érdemes egy nyugodt napot választani, amikor mindenféleképpen kerülnünk kell a stresszt, a kávét, az alkoholt és a cigarettát – mivel mindez ugyancsak a tisztítókúra része kell, hogy legyen.
Milyen hatása van a szervezetre egy ilyen napnak? A zöldségek és gyümölcsök révén óriási mennyiségben juttatunk a szervezetünkbe vitaminokat, csökkenthetjük a sejtek, illetve az egész szervezet savasságát. Természetesen enyhe hashajtó hatásuknak köszönhetően a felgyülemlett mérgek „megindulnak” a testünkből, míg a zöldségek és gyümölcsök káliumtartalma vízhajtó hatásánál fogva távolítja el a felesleges vizet a sejtekből, melynek köszönhetően jobb lesz azok oxigénellátása.
Fontos azonban tudni, hogy nem mindegy, milyen növényeket részesítünk előnyben. A túl sok citrusféle, illetve a banán nem a legjobb választási lehetőség, viszont annál inkább javasolt a paradicsom, zeller, sárgarépa, spenót, káposzta, uborka, cékla, alma, szőlő, őszibarack, ananász, görögdinnye. Ezen növények rost- és vitamintartalmuk miatt, illetve lúgosító hatásuk miatt a legmegfelelőbbek. Továbbá, szükséges a bőséges folyadékbevitel. Érdemes egy-egy ilyen napot beiktatni az életünkbe – akár hetente –, hiszen nem csupán a méreganyagok távozását és az ideális súly megtartását segítjük elő, hanem kiegyensúlyozottak is leszünk a sikertől, hogy végig tudtuk csinálni ezt a nem is olyan egyszerű feladatot!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Hozzászólás