A felesleges kilókat úgy számoljuk fel, hogy az egyes számú kövérítőszert, a ZSÍRT radikálisan redukáljuk, mégpedig úgy, hogy megelőzzük az úgynevezett yo-yo-effektus kialakulását, azaz a gyors visszahízást.
1. nap:
REGGELI: Joghurt-müzli gyümölcsökkel, 2 csésze gyógynövénytea.
Hozzávalók: 2 ek. zabpehely, egy kis banán, 1 kis alma, 1 tk. darált dió, ˝ pohár joghurt.
Elkészítés: A banánt összenyomjuk és elkeverjük a joghurttal. Beletesszük a többi hozzávalót.
SNACK: Amszterdam zellerkenyér.
Hozzávalók: 1 szelet Grahamkenyér, 1 tk. sovány túró, 3 dkg Edami sajt, 8 dkg zellerszár.
Elkészítés: A kenyérre rákenjük a túrót, ráfektetjük a sajtot és csinosan díszítjük a zellerszárdarabokkal.
EBÉD:. Zöldmaggombóc zöldbabbal.
Hozzávalók: 3 ek. őrölt zöldmag (Herbária), 1 dl zöldségleves, 2 ek. sovány túró, bors, majoranna, szerecsendió, 15 dkg zöldbab.
Elkészítés: A zöldmagőrleményt a zöldséglevesben a fűszerekkel 20 percig főzzük. Elkeverjük a túróval és gombócokat formálunk belőle. Sós lobogó vízben 15 percig főzzük. Párolt zöldbabbal tálaljuk.
SNACK: 1 papaya
VACSORA: Paradicsomsaláta friss sajttal.
Hozzávalók: 250 g paradicsom, 2 tk. olaj, 1 tk. gyümölcsecet, 1 tk. szójamártás, 1 kis hagyma, 3 dkg morzsolt friss sajt, 2 tk. friss bazsalikom.
Elkészítés: Az ecetből, az olajból és a fűszerekből egy marinádot készítünk. Elkeverjük a felszeletelt hagymával, paradicsomkarikákkal és bazsalikommal. Hozzá egy szelet kétszersült.
2. nap:
REGGELI:. Paprikás camembert-kenyér.
Hozzávalók: 1 szelet barnakenyér, 1 tk margarin, 3 dkg camembert, őrölt paprika. 1 kis alma
Elkészítés: A kenyeret megkenjük margarinnal, ráhelyezzük a sajtszeleteket, megszórjuk paprikával, almaszeletekkel díszítjük. Hozzá két csésze kávé, vagy tea.
SNACK: Narancs-müzli.
Hozzávalók: 2 ek. zabpehely, ˝ pohár sovány joghurt, 1 tk. méz, ˝ narancs
Elkészítés: A joghurtot a mézzel, a zabpehellyel és a narancsdarabokkal elkeverjük.
EBÉD:. Pisztráng gombával
Hozzávalók: 30 dkg tisztított pisztráng, só, bors, citromlé, 5 dkg szeletelt gomba, ˝ tk. olaj, 1 ek. vágott petrezselyem, 2 héjában főtt burgonya.
Elkészítés: A halat enyhén megsózzuk, a gombaszeleteket fűszerezzük és a pisztrángba töltjük. Egy darab alufóliát beolajozunk és a halat belecsomagoljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor körberakjuk a petrezselyemmel megszórt héjában főtt burgonyával.
SNACK: 1 kakigyümölcs (1 szilvával helyettesíthetjük), 1 korpás keksz.
VACSORA: Paprikasaláta sajtkockákkal.
Hozzávalók: 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 1 ek. gyümölcsecet, 2 ek. víz, ˝ tk. olaj, só, bors, bazsalikom, 4,5 dkg sajt (30 %-os zsírtartalmú).
Elkészítés: Készítünk egy salátaöntetet, majd belekeverjük a zöldségeket, a sajtkockákat, valamint a bazsalikomot. 1 szelet pirítóssal tálaljuk.
3. nap:
REGGELI: Málna-müzli.
Hozzávalók: 2 ek. zabpehely, 1 ek. búzacsíra, 10 dkg fagyasztott málna, 1 tk. méz, 1,5 dl sovány tej.
Elkészítés: A felengedett málnát elkeverjük a mézzel és a tejjel, majd megszórjuk a zabpehellyel és a búzacsírával.
SNACK: Pirítós mustáros tóróval.
Hozzávalók: 2 szelet pirítós, 2 dkg sovány túró, 1 tk. mustár, 5 dkg uborka.
Elkészítés: A kenyereket megkenjük a túróval és a mustárral, majd beborítjuk az uborkaszeletekkel.
EBÉD: Poré gratin szezámhéjjal.
Hozzávalók: 1 póré, 2 héjában főtt burgonya, 2 ek. sovány joghurt, 2 dkg parmezán, 1 ek. szezámmag.
Elkészítés: A pórét három percig pároljuk, majd a krumpliszeletekkel együtt egy tüzálló tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba keverjük a parmezánt és ráöntjük a pórés krumplira, majd megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokon 15 percig sütjük.
SNACK: 1 kiwi, 2 korpás keksz.
VACSORA: Mozzarellás, paradicsomos keksz.
Hozzávalók:
A 8. Naptól kezdve a diéta előről kezdődik további egy hét időtartamra. Amennyiben pontosan betartjuk az előírásokat, úgy 2 hét alatt 9 kilót adunk le.
A diétával olyan anyagcsereváltozás zajlik le bennünk, hogy 3 évig nem szedünk vissza súlyt.
Alkohol fogyasztása bármilyen formában tilos !
és hol a többi nap ??? vblaki akinek megvan elküldené nekem ? köszi