Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / A mexikói konyha levesei

A mexikói konyha levesei

A mexikói konyha számos könnyen elkészíthető és finom levessel vezeti be az étkezéseket. Ismerkedjünk meg ezek közül néhánnyal, melyek egyedi ízvilágot és különleges falatokat kínálnak étkezéseinkhez.
A sertésbordás bableves alapja az oldalas, melyet sóval és borssal történő fűszerezése után kb. harminc percig sütünk. Sütés közben mézzel meglocsoljuk. Amíg sül a hús, addig előkészítjük a többi alapanyagot. Vöröshagymát, fokhagymát, és chilit darabolunk, majd összekeverjük kukoricával és konzerv babbal, majd mindezt összedinszteljük. Húsleves alaplevet használunk a felöntéshez, melyet előtte paradicsomlével keverünk el. Hagyományosan sóval, borssal ízesítjük és főzzük. Sertésbordával tálaljuk. Elkészítése kb. egy órát vesz igénybe. 
Az avokádós burgonyaleves elkészítésével valóban egyedi ízeket csempészhetünk az asztalra. Elkészítése nagyon egyszerű és fél óra alatt ízletes finomság varázsolható az összetevőkből. 
A burgonyát és a hagymát apróra darabolás után pirítjuk kicsit, majd zöldséglevessel és két – három deci tejjel felöntjük és jól összefőzzük. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük és összetörjük, majd visszatesszük a levesbe, krémsajtot adunk hozzá és kb. további egy percig rotyogtatjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Az avokádót hámozás után vékony szeletekre vágva a tányér szélére helyezzük tálaláskor. Érdemes kicsit ezt is megöntözni citromlével, hogy ne veszítsen friss színéből. Az avokádó egyébként is nagyon egészséges, hiszen nem tartalmaz cukrot. 
A mexikói konyha nélkülözhetetlen alapanyaga a kukorica, melyet levesek készítésére is használnak. A kukoricaleves valóban nagyon egyszerű leves. Kukoricát, hagymát, darabolt chili paprikával, petrezselyemmel, sóval, borssal és egy pici kurkuma porral elkeverünk, húslevessel öntjük fel, ha megfőtt, mixeljük és a felhasznált két kukoricakonzervből félretett kevés kukoricát beletesszük.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply