A vércsoport diéta arra épül, hogy más-más vércsoportú embereknek más és más ételeket kell fogyasztania vagy tartózkodni a fogyasztásuktól annak érdekében, hogy fittebbek, egészségesebbek legyenek, vagy akár fogyjanak, hiszen két eltérő vércsoportú emberre teljesen másképp hatnak ugyanazok az ételek. A vércsoport diéta megalkotója, Peter J. D’Adamo amerikai természetgyógyász is ezen gondolatok szem előtt tartásával kezdett bele kutatásaiba, majd alkotta meg a diétája alapjait. Elméletét „Eat Right 4 Your Type” című (magyar címe: Az ABO terv) könyvében fejtette ki bővebben. Az élelmiszereket három típusra osztotta fel: a szervezetünkre jó hatással lévők, a semlegesek, és az ártalmas ételek, amelyeket ajánlatos kerülni. A különböző vércsoportú embereket pedig nemcsak étkezésük, hanem személyiségük szempontjából is megkülönböztette. A 0-s vércsoportúak a „vadászok”, amely csoport szerinte 30000 éve alakult ki, számukra egy proteinekben gazdag étrendet javasol, míg az A-soknak, azaz a „mezőgazdászoknak”, akik a mezőgazdaság fellendülésével, körülbelül 20000 éve jelentek meg, inkább egy vegetáriánus diétát, amely leginkább gyümölcsökből és magvakból áll. A B-s vércsoportúaknak, akik 10000 éve alakultak ki, ajánlja, hogy fogyasszanak sok tejterméket. Az AB-seknek, akik az A-sok és a B-sek keveredéséből jöttek létre 1000 évvel ezelőtt, ajánlatos az arany középutat választaniuk az A-sok és a B-sek étrendje között. A 0-sok tartózkodjanak például a búza, kukorica fogyasztásától, az A-sok pedig a halakon kívül az összes húsfélétől. Nem ajánlatos továbbá a B-s vércsoportúaknak például sertéshúst fogyasztaniuk, az AB-sek pedig lehetőleg kerüljék a pulyka kivételével az összes szárnyast.
Címkékétrend fogyokura helyes táplálkozás vércsoport vércsoport diéta
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …