Hozzávalók:
20dkg teljes kiőrlésű liszt
8dkg vaj
3dl tejszín
6db alma (elsősorban a jonatánt ajánlom)
1 rúd vanília, édesítőszer
2 tojássárgája
10dkg durvára vágott mandula
5 dkg méz
ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, kikaparjuk a vaníliarúd belsejét, hozzáadjuk az édesítőszert. A kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Vékonyan bevagdossuk őket úgy, hogy az aljuk egyben maradjon. Az így előkészített fél almákat a tésztára rakjuk.
Meglangyítjuk a mézet, és bekenjük vele az almák tetejét, hogy a most rászórt mandula és fahéj rajta maradjon.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sül. Kihűlés után kb. ugyanennyi idő alatt el is fogy