Hozzávalók:
1 csomag réteslap – 12 lapos –
75 dkg túró
3 tojás sárgája
2 konzerv ananász (Persze lehet más gyümölcs is, de akkor el ne feledjünk új nevet adni a sütinek!)
némi mazsola
édesítőszer
2-3 evőkanálnyi olíva olaj
Elkészítés:
Mivel olyan trükkösek voltunk, hogy készen vettük a réteslapot, először a tölteléket készítjük el. Először is bekapunk néhány szem mazsolát, a többit alig 5 percre vízbe tesszük.
A túrót egy edényben villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojás sárgáját és az édesítőszert. Felbontjuk az ananászkonzervet, és rövid közelharcot követően elosztjuk a levét a kunyeráló családtagok között.
A megduzzadt mazsolát az ananásszal együtt keverjük bele a túrós masszába.
Itt az ideje megküzdeni a réteslappal! Hogy ne ragadjon és törjön annyira, egy benedvesített törlőkendőt terítünk alá. Némi matematikai készséggel a 12 lapos réteslapot válasszuk 4 felé, darabonként 3 lapra.
Ezután az első 3 lapot hagyjuk a nedves törlőkendőn és a lapok között vékonyan kenjünk szét néhány csepp olíva olajat. A töltelékből- hasonlóan, mint a palacsinta készítésénél – a lap egyik végébe, hosszában helyezzük el a masszát. Eztán a réteslapot a töltelékkel együtt nagy nehezen feltekerjük, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. Hasonlóképpen készítjük el a másik 3 rúd rétest is, legvégül a rétesek tetejét, leges legvégül pedig a homlokunkat vizes kézzel átsimítjuk.
A rétest előmelegített sütőben, 200-220C-on kb. 25-30 percig aranybarnára sütjük