Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Az olasz minestrone leves

Az olasz minestrone leves

Az olasz konyha szerelmeseinek és ételeit szívesen készítőknek alap a minestrone leves. Készítési módja és a felhasznált alapanyagok változatossága háziasszony és évszakfüggő, de nagy vonalakban a minestrone leves elkészítésének a lépései minden konyhában megegyeznek. Ismerkedjünk most meg ezekkel.
Használhatunk konzerv babot, de amennyiben szárazbabbal dolgozunk, érdemes előbb feltenni főni, hiszen minimum egy óra szükséges megpuhulásához. Ha a vizéhez egy kis burgonyát és babérlevelet teszünk, a bab ízesebb lesz és gyorsabban megfő. Ha konzerv babot használunk fel, nincs szükség erre a mozzanatra.
A legjobb, ha évszaknak megfelelő friss zöldségeket használunk. A vöröshagymát apróra daraboljuk, a sárgarépát, zellert, fokhagymát, paradicsomot, cukkinit megtisztítjuk és szintén feldaraboljuk apróra. Olívaolajon alaposan átpároljuk ezeket, hogy az ízek jól összeérjenek, közben feldarabolt füstölt bacon szalonnát is adunk hozzá. Egy pohár vörösborral felöntjük, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és lassú tűzön gyöngyöztetjük kicsit.
Változó, hogy ki milyen alaplevet használ a felöntéshez. Elterjedt a zöldségalaplé, de ugyanolyan megfelelő a húsleves alaplé vagy ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor egy kis darab sonka, pici bor, bors, babérlevél keverékéből főzött lével is felönthetjük.
A bab hozzáadása után összefőzzük az egészet.
Mivel elég sűrű levesről van szó, nem feltétlen szükséges tésztát kínálni hozzá, de ha valaki számára ez elengedhetetlen a leves fogyasztásához, akkor főzzünk külön levestésztát hozzá.
A bacon szalonna helyettesíthető csirkemellel, illetve adható a leveshez főzőtejszín is.
A sűrűséget az alaplé hozzáadásának mennyiségével módosíthatjuk.
Kevés olívaolaj keverhető még hozzá.
Tálaláshoz reszelt sajtot kínáljunk.
Laktató és könnyen elkészíthető olasz levesünk biztos sikert arat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply