Hozzávalók:
1 fej friss, vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli
fejenként 2-3 tojás
2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál tengeri só
Elkészítés:
Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd – a vizet leszűrve róla – hűlni hagyjuk.
A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát, és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat, és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.)
Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.
Tanácsok:
Javasolt ital: száraz rose bor, vagy édesítőszerrel készült limonádé.