Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1 recept
Hozzávalók:1 fej friss, vagy 1 csomag fagyasztott brokkolifejenként 2-3 tojás2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)2-3 evőkanál olívaolaj1 csapott evőkanál tengeri só
Elkészítés:Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd – a vizet leszűrve róla – hűlni hagyjuk.A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát, és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat, és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.)Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.
Tanácsok:Javasolt ital: száraz rose bor, vagy édesítőszerrel készült limonádé.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!
