Hozzávalók:
– fél kiló filézett csirkemell
– 1 dl olivaolaj
– 6-8 gerezd fokhagyma
– só, bors, mustár
A chiliszószhoz:
– chilipor (ne legyen benne cukor, figyelj vásárláskor!)
– 1 doboz natúr paradicsom konzerv
– fokhagyma
– só, oregano, bazsalikom ízlés szerint.
Elkészítés:
A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borssal bolondítod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd vékonyan bekened mustárral.
Az így előkészített ciciszeletekre öntöd rá az olivaolajat, és az egész tálat lefedve egy napig a hűtőben pihenteted.
Másnap kevés olajon megsütöd a húst.
A paradicsompürét kicsit megpirítod, belekevered a chiliport, a kevéske péppé zúzott fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot adsz hozzá.
Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel felöntöd a szószt.
Ezután öntsd rá a mártást a husikra!
Tanácsok:
Köretként pirított zöldséget lehet tálalni, vacsira és ebédre is igazán finom!
Kalóriatartalom: 1584 kcal
Szénhidráttartalom: 25 gramm