Mindennapjainkat keseríthetik meg az egyszer csak, szinte a semmiből előtörő, de annál zavaróbb jelenség, mikor testünket ellepik az apró pici vörös pöttyöcskék, esetleg nagyobb, kidudorodó vörös foltok..amik sok esetekben allergiás reakció következményei. Néha hónapokig tart mire rájön az ember, mi is okozhatja a kellemetlen tüneteket, amik súlyos esetben a nyálkahártyák duzzanatával járnak, ezáltal nehézlégzést, fulladást is okozhatnak. Mindenekelőtt fontos megemlítenünk, hogy ha valaki hasonló, torkában szorító, illetve fulladásérzettel társuló rosszullétet érez, azonnal forduljon orvoshoz. Egyik jellegzetes allergiafajta, amiről talán kevesebb szó esik manapság a légúti allergiák mellett, az a táplálék adalékanyag allergiája. Ebben az esetben nem egy bizonyos élelmiszer fajtára vagyunk allergiásak, hanem a benne rejlő összetevőre. A lehető legjobb, amit tehetünk, ha a mai rohanó világunkban igyekszünk minél inkább megmaradni a legtermészetesebb, adalékanyagoktól mentes élelmiszerek fogyasztásánál. Értem ezalatt, bizony a friss hús, zöldségből készített húslevessel többet használunk a szervezetünknek, mintha a „népszerű” gyors-zacskós leveseket fogyasztjuk. A boltban az élelmiszerek válogatásánál igenis figyeljünk oda és szánjunk néhány percet arra, hogy áttanulmányozzuk az összetevőket. Minél kevesebb adalékanyag, annál kevesebb esély az allergiás tünetek megjelenésére. Tehát az allergiával kapcsolatban is elmondható, hogy egészséges táplálkozással sokat tehetünk egészségünkért.
Címkékallergia
Ezt mindenképpen olvasd el!
Poratka allergia
Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …