A csirke mell elkészítésének eme módja nem túl bonyolult. Bár a mai árakat tekintve nem éppen ólcsó ételnek mondható. Egy volt munkahelyemen lestem el. Ott nagyon sokat dézsmáltunk belőle mikkor valaki ilyen ételt rendelt, nekem nagyon ízlett s szerintem nagyon finom kis étel. Kezdésnek vegyük a csirke mellet, ezt meg mossuk, majd kicsit meg sózzuk s csíkokra vágjuk, esetleg kockára is lehet kinek hogy szimpatikusabb. Majd készítsük elő a panírozás kellékeit, Liszt ,tojás s reszelt sajt. Igen tudom furcsa olvasni, hogy panírozásról beszélünk s nincs, zsemlemorzsa hát ennél most nem használunk. Először is a tojást keverjük össze reszelt sajttal, sóval, valamint tehetünk bele egy csöpp kis tejet ez kicsit lazítja a bundánkat s jobb ízt is add az ételnek. Majd fogjuk a csirke csíkokat s forgassuk, elősző a lisztben majd a sajtos tojásban s miután ezzel meg vagyunk, tegyük egyből felhevített olajba. Majd süsük arany barnára. az étel elkészülte után burgonya félével tálaljuk hasáb burgonyával vagy fűszeres steak krumplival ajánlott. a tányért díszíthetjük némi kis zöld fűszerrel, mint mondjuk petrezselyem zöldek, karikára vágott uborkával valamint néhány paradicsom karikával. a Tányér díszítése kicsit feldobja az étel szín világát, sokkal mutatósabb lesz. s vendégeink is szívesebben fogják fogyasztani egy pohár jó bor kíséretével. Próbálja ki mindenki s gyűjtse be az elégedett család tagok s vendégek elismerését. Jó étvágyat!!!
Hozzá valók:
- ’1 kg csirke mell
- só
- Liszt
- 8 tojás
- 20 dkg trappista sajt
- 0,5 dl tej