Hozzávalók:4 db filézett csirkemell4 evőkanál olivaolaj1 teáskanál szárított rozmaringsó, őrölt csípős paprika8 vékony szelet nyers sonka1 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma3 zellerszár3 sárgarépa2 kis cukkini1 evőkanál paradicsompüré1/8 l száraz fehérbor (Hogy ezzel mit kísérleteztem!)2 evőkanál olivaolaj1 teáskanál reszelt citromhéj1 evőkanál összevágott petrezselyem
Elkészítés:A húst hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk.Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát, valamint a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a zöldséget, rövid ideig össze is pirítjuk őket. Az ízkavalkád érdekében belekeverjük a boros paradicsompürét, ráadásként sóval, paprikával ízesítjük.A hússzeleteket a zöldségekre fektetjük, hogy fedő alatt, alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a hús mellé tesszük, és a családtagok unszolására rögtön tálaljuk
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!
