Hozzávalók:
4 db filézett csirkemell
4 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál szárított rozmaring
só, őrölt csípős paprika
8 vékony szelet nyers sonka
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 zellerszár
3 sárgarépa
2 kis cukkini
1 evőkanál paradicsompüré
1/8 l száraz fehérbor (Hogy ezzel mit kísérleteztem!)
2 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál összevágott petrezselyem
Elkészítés:
A húst hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk.
Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát, valamint a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a zöldséget, rövid ideig össze is pirítjuk őket. Az ízkavalkád érdekében belekeverjük a boros paradicsompürét, ráadásként sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségekre fektetjük, hogy fedő alatt, alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a hús mellé tesszük, és a családtagok unszolására rögtön tálaljuk