Hozzávalók:
BEIGLI (50 szelet)
Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg Delma light margarin, 5 dkg élesztô, 2 db tojás, 2 dkg fruktóz, 4 dl 1,5%-os tej, csipet só.
Elkészítés:
az élesztôt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert tojásokat és az olvasztott margarint. Végül hozzáadjuk a fruktózt és a tejben megfuttatott élesztôt. Jól összedolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük. Négy részre osztjuk, kettôre diós, kettôre mákos töltelék kerüljön. Rúd alakúra hajtjuk, az oldalát megszurkáljuk és a tetejét megkenjük a tojások sárgájával.
Diós töltelék:
1 dl 1,5 %-os tej, 6 dkg fruktóz, 25 dkg dió, 5 dkg mazsola.
A tejet a fruktózzal felforraljuk, belekeverjük a darált diót és megmosott mazsolát. Jól összekeverjük, levesszük a tûzrôl, és ha már kihûlt, megkenjük vele a tésztát.
Mákos töltelék:
1 dl 1,5 %-os tej, 7 dkg fruktóz, 20 dkg mák, 1 citrom héja, 3 szem szegfûszeg, 5 dkg mazsola.
A továbbiakban úgy járunk el mint a diós töltelék készítésénél.
Összes tápanyagtartalom: 38867 KJ/9320 kcal, 257,3 g fehérje, 459,7 g zsír, 1027,4 g szénhidrát.
1 szelet tápanyagtartalma: 777 KJ/186 kcal,
5,1 g fehérje, 9,1 g zsír, 20,5 g szénhidrát.