Hozzávalók:
paradicsomlé, ha van házi, ha nincs, akkor 1 db nagy paradicsompüré
hagyma
sárgarépa
1 kis zeller
édesítő
sovány darált husi(pulyka, csirke)
só
bors
oregánó
bazsalikom
víz
mennyiséget nem írok, mert csak szemre ész nélkül szoktam csinálni, attól függően hány főre készül
4 főre, kb. 1 liter házi paradicsomlé,
Elkészítés:
A répát és a zellert lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A hagymát üvegesre piritjuk kevés oliván, majd a husit rádobjuk, és sóval, borssal, répával és a zellerrel addig piritjuk, míg levet nem enged. A paradicsomot rátesszük. Ha püré, akkor vízzel hígitjuk kicsit, míg megfelelő sűrűségű lesz. Édesítővel, oregánóval és bazsalikommal ízestjük. Kicsit összefőzzük, és teljeskiőrlésű vagy durum tésztával táláljuk!
Elkészítési idő: 45 perc