Hozzávalók:250 gr tofu1 kg karfiol60 dkg burgonya1 dl tej2 dl joghurtegy tojás100 g mozzarellafűszerek: fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, szerecsendió, fehérbors
Elkészítés:Lobogó forró vízben 6-7 percig főzzük a megtisztított karfiolfejeket, és a krumplit. Közben 2 ek olívaolajban elkeverünk egy-egy csipetnyi rozmaringot, kakukkfüvet, fehérborsot, 2 gerezd préselt fokhagymát, esetleg kis tengeri sót.Ezzel az olajos páccal bekenjük az egy cm vastagra vágott tofuszeleteket. Kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek átjárják a semleges ízű szójakészítményt. Ezt követően teflonserpenyőben mindkét oldalát átsütjük, amíg szép színe nem lesz. A főtt krumliból és a tejből krumplipürét készítünk, és egy teflontepsi aljára terítjük. Erre rakjuk a tofuszeleteket, majd a karfiolfejeket. Végül egy pohár joghurtot összekeverünk egy tojással, ízesítjük szerecsendióval és fehérborssal, majd ezzel nyakonöntjük a tepsit, és villával jól összeszurkáljuk, hogy mindenhová befolyjon. Végül reszelt mozzarellával bőven meghintjük, és sütőben megsütjük.
Elkészítési idő:60 percKalóriatartalom:396 kcalSzénhidráttartalom:44.7 grammZsírtartalom:13.1 gramm
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!
