Hozzávalók:
Gyümölcstortalap
fél liter natúr joghurt
20 dkg eper (vagy más gyümölcs)
fél dl tej
édesítőszer
citromlé
Zselatinfix
Elkészítés:
Az joghurtot keverd össze a tejjel, a megmosott és felaprított gyümölccsel, az édesítővel és a citromlével. Majd a Zselatinfixxel (ezt nem kell melegíteni). Majd az egészet öntsd rá a tortalapra. Mint a hagyományos gyümölcstorták esetében. HA gondolod, a tetejére még tehestz tortazselét is, csak arra figyelj, hogy azt is édesítőszerrel csináld meg.) Azután irány a hűtő.
Tanácsok:
Igazi tortaélményt nyújt a diétázók számára. És a tortalapot nem is kell megenni… (Nálunk a család alapvetően is csak a tölteléket eszi ki belőle.) Ha pedig nem túl szigorú diétát tartasz, akkor akár meg is eheted.
Joghurt helyett lehet kísérletezni a diétás pudingporral. Ezt a nagyobb drogériákban, bioboltakban is árulják, 80-100 Ft. Csokis és vaníliás is létezik.