Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1/2 fej kelkáposzta,
2 pár virsli,
só, ételízesítő, köménymag, bors, majoranna, pirospaprika, joghurt vagy kefír ízlés szerint.
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát pici vízben megpároljuk, majd ha már a levét majdnem elfőtte, beletesszük a felkarikázott virslit. Egy picit kavargatjuk, beletesszük a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, felöntjük vízzel (nem kell, hogy ellepje, mert a kápi összeesik) Ízlés szerint fűszerezzük. Addig kell főzni, míg a káposzta megpuhul. A főzés végén tehetünk bele joghurtot, vagy kefírt.
Tanácsok:
Ez az adag bőven elég 4 személynek.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc