Hozzávalók:
Alap:
7 tojásból piskóta (édesítőszerrel)
Krém:
4,5 dl tej,
2 vaníliás puding (lehet bármilyen más, akár gyümölcsös, puncsos, csokis),
édesítőszer a puding elkészítéséhez,
10-12 dkg margarin
Díszítés:
a puinghoz illő friss gyümölcs vagy lecsöpögtetett befőtt,
1 csomag tortazselé
Elkészítés:
Piskótát megsütjük a szokott módon, míg sül, elkészítjük a sűrű pudingot a 4,5 dl tejjel és édesítőszerrel. Gyakran kevergetve főzzük, a tűzről csak akkor vesszük le, ha elválik az edény falától. Teljesen lehűtjük, legjobb, ha hűtőben is van egy kicsit. A kihűlt krémet a margarinnal simára keverjük, ez elég sokáig tart, közben a gyümölcsöket felszeleteljük, kimagozzuk… A lehűlt piskótára a kikevert krémet felkenjük. A szeletelt gyümiket ízlésesen elhelyezzük a puding tetején, végül a tortazselével beborítjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára. Kockákra szeletelve tálaljuk, tejszínhabot kínálunk hozzá.
Tanácsok:
Nálunk a sláger gyümölcspárosítások a következők: barack-meggy, szeder-ribizke-eper, banán-narancs-mandarin-kiwi(-meggy), eper-meggy.
A narancs és a mandarin esetén lepucoljuk a gerezdeket elválasztó hártyát. A tortazselét készíthetjük gyümilével, befőtt levével vagy csöpnyi citromlével dúsítva. Persze ilyenkor a gyümölcslé mennyiségével kevesebb víz kell hozzá.