Hozzávalók:
a tésztához:
5 tojás
5 dkg mesterséges édesítőpor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg liszt
a forma kikenéséhez:
egy kevés vaj és liszt
a krémhez:
10 dkg vaj
8 dkg mesterséges édesítőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját az édesítővel meg a kakaóval habosra keverjük. A lisztet is apránként hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát kivajazott, belisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg kihűl. A krémhez a vajat jól kikeverjük, közben az édesítőport meg a kakaót is hozzáadjuk. A tésztát lapjában elfelezzük, a krém kétharmadával megtöltjük. A maradék krém a tetejére és az oldalára kerül. 10 szeletet vághatunk belőle.