Hozzávalók:-50 dkg hátszín vagy bélszín,-3 evõkanál szójamártás,-1 evõkanál ötfûszer-keverék,-1 evõkanál méz,-2 gerezd fokhagyma,-1 kávéskanál borecet;

A mártáshoz:

-3 evõkanál szójamártás,-1 evõkanál citromlé,-1 kávéskanál cukor vagy olvasztott méz,-1 kávéskanál csípõs pirospaprika,-1 gerezd jól összetört fokhagyma.

Elkészítés:Keverjük jól össze a mártás anyagait, ha túl sósnak találjuk, tegyünk bele több citromlevet. Vágjuk a színhúst 2 cm élû kockákra. A mártásnál felsorolt alapanyagokon kívül szereptõ ízesítõket keverjük alaposan össze, és áztassuk bele a húst 1 órára.Vágjunk 20 X 20 cm-es alumíniumfólia-darabokat. Helyezzünk mindegyikre 9 gyengén meglisztezett húskockát 3 X 3-as négyzetben.Boríték formájúra hajtsuk fel úgy, hogy a széleket megnyomkodva teljesen zárt legyen. Hevítsük fel a sütõt.Helyezzük vaslapra a „borítékokat”, és legfeljebb 6 percig pároljuk a húst.

Tanácsok:4 személyre készítve.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!