Hozzávalók:
-50 dkg hátszín vagy bélszín,
-3 evõkanál szójamártás,
-1 evõkanál ötfûszer-keverék,
-1 evõkanál méz,
-2 gerezd fokhagyma,
-1 kávéskanál borecet;
A mártáshoz:
-3 evõkanál szójamártás,
-1 evõkanál citromlé,
-1 kávéskanál cukor vagy olvasztott méz,
-1 kávéskanál csípõs pirospaprika,
-1 gerezd jól összetört fokhagyma.
Elkészítés:
Keverjük jól össze a mártás anyagait, ha túl sósnak találjuk, tegyünk bele több citromlevet. Vágjuk a színhúst 2 cm élû kockákra. A mártásnál felsorolt alapanyagokon kívül szereptõ ízesítõket keverjük alaposan össze, és áztassuk bele a húst 1 órára.
Vágjunk 20 X 20 cm-es alumíniumfólia-darabokat. Helyezzünk mindegyikre 9 gyengén meglisztezett húskockát 3 X 3-as négyzetben.
Boríték formájúra hajtsuk fel úgy, hogy a széleket megnyomkodva teljesen zárt legyen. Hevítsük fel a sütõt.
Helyezzük vaslapra a „borítékokat”, és legfeljebb 6 percig pároljuk a húst.
Tanácsok:
4 személyre készítve.