Hozzávalók:
4 db aszalt sárgabarack,
125 gr rizs,
6 dl zsírszegény tej,
1 csipet só,
1 reszelt citromhéj,
6 ek. édesítőpor,
1/2 csomag zselatin,
1 dl tejszín,
A szószhoz:
2 dl natúr joghurt,
1 ek. édesítőpor,
1/2 tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk.
A rizst megmossuk, a tejjel, egy csipet sóval, a citromhéjjal, 4 ek. édesítővel és a barackokkal feltesszük főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük.
A zselatint elkeverjük 1 dl vízzel, felmelegítjük.
A tejszínt 2 ek. édesítőporral kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Hideg vízzel kiöblítjük a kuglófformát.
A rizshez keverjük a tejszínt, és beleforgatjuk a zselatint is. Az egészet a formába simítjuk. Letakarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
Közben a szószhoz simára keverjük a joghurtot az édesítőporral és a fahéjjal.
A kuglófformát meleg vízbe mártjuk, és a kuglófot tálra borítjuk. A joghurtos szósszal tálaljuk.
Tanácsok:
A mennyiségek 22 cm átmérőjű kuglófformához valóak.
Sütés nélkül készíthető!