Hozzávalók:
6 alma
1 dl tej
10 dkg vaj + a formához
4 tojás
6 evőkanál édesítőpor + a tálaláshoz
18 dkg teljes kiőrlésű (graham) liszt
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál sütőpor
5 dkg tisztított tökmag
5 dkg tisztított napraforgó mag
Elkészítés:
Az almát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, és magházát eltávolítjuk. A tejet a vajjal felforrósítjuk.
Elkészítés: A tojásokat az édesítőporral habosra keverjük. Hozzáöntjük a forró tejet, és még két percig keverjük. A lisztet összekeverjük a korianderrel, a sütőporral, és a tojásos keverékbe dolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát vagy egy tűzálló formát, és belesimítjuk a masszát. Az almát körkörösen ráfektetjük, megszórjuk a tök- és napraforgó magokkal, és a sütő középső rácsán kb. 35 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk édesítőporral.