Hozzávalók:
6 db tojás,
5 evőkanál süssina,
10 dkg dió,
1 evőkanál darált kávé,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
5 dkg liszt,
1 csomag sütőpor.
Krém:
3 tojás,
1 evőkanál fekete kávé,
4 evőkanál süssina,
25 dkg Delma light margarin.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a fele süssinával kikeverjük. Ha már habos, hozzáadjuk a diót, a kávét, a zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet. Végül a maradék süssinával keményre felvert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tepsibe egyenletesen elkenjük és mérsékelt tűzön sütjük. Ha kihűlt, deszkára borítjuk és 2 részre vágjuk.
Megtöltjük a következő krémmel:
3 tojás, 1 evőkanál fekete kávé,4 evőkanál süssina,
25 dkg Delma light margarin.
A tojást a süssinával és a kávéval gőz fölött, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.
Tanácsok:
Ezt a mennyiséget 24 szeletre szeljük
a kalória és szénhidráttartalom 1 szeletre vonatkozó !!!!
Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 129 kcal
Szénhidráttartalom: 10,5 g gramm