Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Edd laposra a hasad!

Edd laposra a hasad!

Ahhoz, hogy lapos hasunk legyen, nem elegendő kifulladásig felüléseket és haspréseket csinálni. Hiába eddzük izmainkat, mert a zsír a bőr alatt és belső szerveink körül raktározódik el. A helytelen táplálkozási szokások miatt akkor is kidomborodhat a pocak, ha vékonyak vagyunk.
A zsír lerakódás elkerülése érdekében csökkentsük a szénhidrátbevitelt kevesebb cukor, kenyér és tészta fogyasztásával, tartsuk magunkat távol a magas zsírtartalmú és a puffasztó hatású ételektől, de étkezzünk minél változatosabban. Együnk minden nap egy doboz natúr joghurtot vagy kefirt, ez nem csak kalciumtartalma miatt fontos, de gátolja a zsír felszívódását is. A has alatti zsírsejtek rengeteg salakanyagot és vizet is raktározhatnak, ezért méregtelenítésre és vízhajtásra is szükség van ahhoz, hogy centimétereket faragjunk le a has tájékáról. Tisztító hatású a gyermekláncfűből, a bodzából, a csalánból, a hibiszkuszból és a nyírfalevélből készült gyógytea. Óvakodjunk a szénsavas üdítőitaloktól és ásványvizektől, a sós ételektől, a száraz hüvelyesektől (lencse, bab, sárgaborsó) és káposztaféléktől.
Együnk teljes kiőrlésű termékeket, sok csirkét és halat, köretként nyers vagy párolt zöldségekkel. A túlzott mennyiségű nyers zöldséggel fogyasztása azonban irritálhatja a bélcsatornát. Ha a főétkezések között megéhezünk, rágcsáljuk magvakat, esetleg diót, ami segít az elraktározott zsírok leépítésében. Már egy hét alatt is komoly eredményeket érhetünk el, ha a következő étrendet követjük:
A reggeli mindig legyen kiadós, hogy egész napra erőt biztosítson. Lehet valamilyen cukor nélküli meleg ital (kávé, zöld tea), 20 g kenyérféleség kevés vajjal, esetleg egy kávéskanál dzsemmel, vagy három szárazsütemény, ízlés szerint. Egy bögre sovány tej, natúr joghurt, kefir, házi kompót vagy vitamindús gyümölcssaláta, reszelt alma, körte, őszibarack bátran megehető.
Az ebéd szintén legyen tartalmas, hogy a délutáni órákban ne törjön ránk farkaséhség. Párolt, főtt zöldségek, 100 g hal, sovány hús vagy szárnyas, 100 g főtt burgonya, vagy 50 g kenyér, esetleg valamilyen sovány tejtermék, szezon szerinti hámozott gyümölcs szerepelhet a terítéken.
A vacsorára valami könnyűt együnk, például rántás nélküli levest, 80–100 g főtt zöldséget, kevés főtt burgonyát, egy tojást, egy szelet sovány sonkát, vagy 40 g sovány sajtot, esetleg egyéb sovány tejterméket, de akár gyümölcsöt is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply