A szívizom elhalása következtében létrejön a szívinfarktus.
A szívinfarktus:általában koszorúér szűkület következtében a szívizom vérellátása lecsökken,és szövetpusztulást okoz.Kiváltó tényezők közt a magas vérnyomás,cukorbetegség,idős kor,elhízás szerepel.
Ezek a tünetek az ér elmeszesedésének kedveznek,mely által a koszorúérben létrejövő kis darabok leszakadnak és a vér útjában állnak,és ezáltal elzáródást okoznak.
Tünetei közt szerepelnek:mellkasi fájdalom,vállba,hátba,sugárzó fájdalom,félelem,izzadás,émelygés, hányás,hőemelkedés,szívritmuszavarok,vérnyomásesés,zavart tudatállapot.
A szívinfarktus bármikor kialakulhat,munkában,sportolás közben,pihenéskor is egyaránt.
A szívinfarktus megelőzésében,a koszorúerek épségének megőrzésében fontos szerep hárul az étkezésre.Rendkívül fontos a vitaminnal teli zöldségek-gyümölcsök fogyasztása.
A zöldség és gyümölcsfogyasztás átlagban mintegy négy százalékkal mérsékeli a kockázatot,a betegség létrejöttét.
Magyarország élen van a keringési zavaró tényezőkkel járó betegségek kialakulásában.
Régen a szívinfarktus többször volt halálos végzetű,mint napjainkban.A tünetek jobb felismerésének és a kezelés javulásának köszönhetően a szívinfarktust elszenvedők többsége túléli a betegség lefolyását.Azonban a szívinfarktus után hosszabb időre rosszabb életminőséggel és a szív eredetű elhalálozás fokozott kockázatával kell számolni.
Tanácsos a betegség elkerülése érdekében interneten újságokban,orvosoktól tanácsokat kérni,hogy a betegség létrejöttét megakadályozzuk.Együnk minél több zöldséget-gyümölcsöt,hogy minimálisra csökkentsük a betegség létrejöttét.ezenkívül járjunk el rendszeres orvosi kezelésre is a tünetekkel pedig azonnal orvosi vizsgálat,orvoshoz való fordulás ajánlott.
Címkékbetegség létrejötte megelőzés képpen mit együnk orvoshoz forduljunk szívinfarktus
Ezt mindenképpen olvasd el!
Szívinfarktus után
Az infarktuson átesett emberek jelentős életmódváltással számolhatnak miután kijöttek a kórházból, ezen felül pedig azt …