Néha van úgy, hogy az ember úgy enne valami finomat, de otthon nincs túl sok alapanyag. Ilyenkor a legjobb választás valamilyen palacsinta! Mindenki ismeri a hagyományos túrós, lekváros, kakós palacsintát, de vajon milyen töltelékekkel lehet még megtölteni ezt a világszerte ismert és népszerű ételt? Az édes palacsinták mellett számos sós tölteléket is elkészíthetünk!
Igen egyszerűen elkészíthető a körözöttes palacsintatorta, melyhez a 10 db palacsintán kívül szükség lesz még 30 dkg körözöttre, 1 db paprikára, paradicsomra és 1 db uborkára. Lefektetünk a tányérra egy palacsintát, majd megkenjük körözöttel, majd újabb palacsinta, majd újabb körözött réteg és így tovább. A legtetejét megkenjük a maradék krémmel és a tetejét a szeletekre vágott zöldségekkel díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük és jól lehűtjük, majd hidegen tálaljuk!
Készíthetünk rántott palacsintát is melyhez süssünk meg 15 db palacsintát. 25 dkg sajtot fél cm.es szeletekre vágjunk és csomagoljuk ezeket a palacsintába úgy, hogy párna formát alkossanak! Ezután már csak be kell panírozni és olajban kisütni aranysárgára. Ez melegen tálalva a legfinomabb.
A paprikás palacsinta is igazán különleges fogásnak számít, pedig az elkészítése ennek sem túl nehéz. Megforrosított vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, a darált diót és 1 gerezd zúzott fokhagymát. Közben sózzuk és csípős pirospaprikával ízesítsük meg. Ezzel a töltelékkel kell megszórni a palacsintát, majd hajtsuk össze! Pár percig melegítsük át sütőben és mustáros tejföllel kínáljuk!