Hozzávalók:
„Hozzávalók:
-6 db tojás
-5 dkg natúr kakaópor
-kb 5 evőkanál folyékony édesítő
A tojásokat különválasztod, a fehérjéből nagyon kemény habot versz, és hozzáteszel az édesítőből 1 evőnaálnyit. Egy másik tálban a sárgáját szintén kb 5 perc alatt habosra vered, majd rászitálod a kakaóport, és összedolgozod, míg egy nagyon sűrű tésztát kapsz. Ehhez türelmesen hozzáforgatod a fehérjehabot, majd egy kb 30×40-es sütőpapírral kibélelt tepsibe teszed a masszát, és szépen elsimítod. Mehet be 190 fokra, kb. 15 percre.”
Én ezt egy tortaformában készítettem el. Fagyasztott meggyet levével locsoltam meg a kettévágott tortalapot és kiraktam meggyel. A tejszint 2 doboz natur joghurttal+ 1/4 rúd vaníliával helyettesítettem. Belekevertem a joghurtba a zselatint a kikapart vaníliát és az édesítőszert. Felmelegítettem és amikor kihült a szintén kihült tortalapra kenem. Rá a másik lap és diétás növényi tejszinhab sprayvel (lightosan) kidíszítettem.
Elkészítés:
remélem mindenkinek sikerül megcsinálni, nagyonfinom